Vrouwen blijken betere investeerders dan mannen

Vrouwen blijken betere investeerders dan mannen

Redactie Baaz
Vrouwen blijken over het algemeen betere investeerders dan mannen, blijkt uit onderzoek van adviesbureau Boston Consulting Group.

Zo doen ze meer research dan mannen; bovendien blijkt impact maken voor vrouwen vaker een motivatie voor investeringen.

Hogere participatie vrouwen

Vrouwen groeien dus aan alle kanten op de arbeidsmarkt. Het privaat kapitaal van vrouwen vertoont een stijgende lijn, zo blijkt uit cijfers van de Boston Consulting Group. In 2010 hadden vrouwen nog 34 biljoen dollar ter beschikking, vijf jaar later was dit gegroeid tot 51 biljoen dollar. De oorzaak is onder meer de hogere partiipatie van vrouwen op de arbeidsmarkt en het stijgende salaris van vrouwen op de arbeidsmarkt.

Mannelijke investeerders nemen meer risico

Maar waarom zijn vrouwen nou betere investeerders dan mannen? Pip Wilson zocht het uit en publiceerde haar bevindingen op. Wat blijkt: mannen zijn vaker overmoedig, waardoor zij meer risico nemen bij hun participaties. Aangezien vrouwelijke kapitaalvertsrekkers dit minder vaak doen, verslaan zij mannen jaarlijks met 1 procent als het aankomt op rendement uit participaties.

Meer onderzoek vrouwelijke investeerders

Daarnaast onderzoeken vrouwelijke investeerders gemiddeld meer dan mannen voordat het aankomt op investeringen, blijkt uit een studie van HSBC. Zo trekt 17 procent van de vrouwen meer dan een maand uit voor onderzoek bij een participatie, dit in vergelijking met 13 procent van de mannen.

LEES OOK: Investeren, maar ook geld achter de hand houden: hoe doe je dat?

Groeikapitaal Nederlanse startups

Overigens is er wel goed nieuws voor de Nederlandse startups. Zij haalden het afgelopen jaar bij elkaar 557 miljoen euro aan groeikapitaal op, zo hield Startupjuncture.com bij. Met 557 miljoen voor bij elkaar 130 deals klom de totale hoeveelheid groeigeld naar het hoogste bedrag sinds 2014, het jaar dat Startupjuncture begon met het bijhouden van de cijfers. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie