Vrouwen beleggen nog altijd minder dan mannen

Vrouwen beleggen nog altijd minder dan mannen

Redactie Baaz

Nederlandse vrouwen (18 procent) beleggen nog altijd minder dan mannen (29 procent) en zijn dit ook niet snel van plan. Van degenen die nog niet beleggen, stelt 48 procent dit namelijk nog met minimaal een jaar uit. Hiervoor noemt 15 procent ‘niet weten waar te beginnen’ als belangrijkste reden.

Serieus met financiën

Ondanks dat Nederlandse vrouwen beperkt beleggen, ziet 14 procent van hen in dat het meer rendement oplevert dan traditioneel sparen. Mogelijk zien zij ook beter de risico’s ervan in. Zo noemt slechts 4 procent ‘plezier’ als hoofdreden om te beleggen, tegenover maar liefst 10 procent bij de mannen.

Vrij besteedbaar inkomen

Ook valt op dat Nederlandse vrouwen wel een goed idee hebben van wat minimaal nodig is om regelmatig te beleggen. Gemiddeld kwamen zij uit op € 638,- per maand. Ter vergelijking: Nederlandse mannen dachten dat dit € 1331,- moest zijn en de gemiddelde Europese vrouw schatte dit zelfs op meer dan € 3000,-. Volgens BUX investeren hun gebruikers gemiddeld € 200,- per maand via hun spaarplan.

Over BUX

Met meer dan 1 miljoen gebruikers is BUX een van Europa’s snelst groeiende neobrokers en is het hard op weg om dé toonaangevende mobiele broker van Europa te worden. Met haar intuitive beleggingsapp maakt BUX beleggen makkelijker en betaalbaarder voor iedereen. Met BUX kunnen beleggers sinds 2019 in fractionele aandelen, ETF’s en cryptocurrencies investeren, ook kan beleggen op de automatische piloot gezet worden via het BUX Spaarplan. BUX is op dit moment beschikbaar in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Oostenrijk en Ierland. De fintech scale-up heeft haar hoofdkantoor in Amsterdam en wordt gesteund door enkele van de meest prominente internationale durfkapitaal bedrijven.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie