Vrouwelijke IT-collega zeer geliefd

Vrouwelijke IT-collega zeer geliefd

Redactie Baaz

20 procent van de Nederlandse IT-professionals vindt het prettiger samenwerken met een vrouwelijke collega dan met een mannelijke.

Dit blijkt uit het onderzoek ‘Gender diversity in IT’ van Computer Futures, het internationale tech-recruitmentbureau voor de bemiddeling van IT-professionals. Aan dit onderzoek namen 1.100 medewerkers en 481 werkgevers uit de IT-sector deel. Zij lieten weten hoe ze de samenwerking met een vrouwelijke collega ervaren ten opzichte van die met een man.

Op de vraag ‘De samenwerking met een vrouwelijke collega vind ik’, antwoordde 74 procent van de IT-professionals neutraal en 6 procent vindt de samenwerking met een vrouw minder prettig dan met een man. Ook werkgevers kregen deze vraag voorgelegd. 

Waarom graag vrouwelijke IT-collega?

Zij waren echter minder enthousiast dan de IT-professionals. Zo geeft slechts 12 procent van de werkgevers aan de samenwerking met een vrouw prettiger te vinden dan met een man. 82 procent van de werkgevers is neutraal en 6 procent zegt de samenwerking met een man prettiger te vinden.

Albert van Reenen, managing director bij Computer Futures: 'De samenwerking tussen mannen en vrouwen zorgt vaak voor een goede wisselwerking. Het overgrote deel dat werkzaam is in de IT bestaat nu nog uit mannen. Dat ze graag met vrouwen samenwerken is niet verrassend. Gemixte teams zijn in staat om tot innovatievere ideeën en oplossingen te komen. Deze samenwerking kan daarom alleen maar aangemoedigd worden. Momenteel zijn er nog te weinig vrouwen werkzaam in de IT. Er valt voor organisaties dus nog veel te winnen op dit vlak.'
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie