Voorkom vuurwerkschade met deze tips
Zo voorkom je vuurwerkschade

Voorkom vuurwerkschade met deze tips

Redactie Baaz
Vuurwerk zorgt elk jaar weer voor een forse schadepost voor bedrijven. De schadelast door vernielingen is dan ook vijf keer hoger op 1 januari dan op een gemiddelde andere dag, zo meldt verzekeraar Delta Lloyd . Met deze tips zorg je voor minder schade.

1. Zet afvalcontainer binnen of op slot

Een afvalcontainer is een makkelijk doelwit. Zorg dus dat het goed afgesloten is of binnen staat. Een slot voor een afvalcontainer kost maar 17 euro.

2. Sluit je brievenbus goed af

Een brievenbus is net zo'n gemakkelijk doelwit als een afvalcontainer. Er wordt vaak vuurwerk door een brievenbus gegooid. Sluit hem goed af en plaats een emmer water aan de binnenkant of onder de brievenbus, zodat het vuurwerk daar invalt.

3. Zet geen snel brandend materiaal tegen het pand

Pallets of kartonnen dozen branden snel. Zorg dus dat het niet tegen je pand staat. Dit voorkomt dat de brand bijvoorbeeld overslaat op je bedrijfspand. Als je geen plaats hebt om het materiaal binnen te zetten, huur dan een (zee)container en zorg ervoor dat deze ook vuurwerkbestendig is.

4. Hang camera’s op afgelegen terreinen

Door camera’s te plaatsen op een afgelegen terrein, wordt het voor herrieschoppers al minder interessant om jouw terrein te vernielen. Daarnaast heb je alles op beeld als er iets gebeurt en zijn de daders sneller gevonden.

5. Stel een bewegingssensor in op buitenlicht

Bewegingssensoren schrikken mensen af die vuurwerk willen afsteken. Ze staan dan in de ‘spotlight’ waardoor ze minder snel herrie zullen schoppen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie