Volvo richt meer pijlen op autonoom rijden

Volvo richt meer pijlen op autonoom rijden

Redactie Baaz

Volvo, Autoliv – wereldwijd koploper op het gebied van automotive veiligheidstechnologie – en NVIDIA – gespecialiseerd in onder meer Artificial Intelligence (AI) – werken samen aan de ontwikkeling van geavanceerde systemen en software voor autonoom rijdende auto’s.

​Het drietal krijgt hierbij hulp van Zenuity, de joint venture van Volvo Cars en Autoliv die onlangs is opgericht voor de ontwikkeling van software en technologie voor zelfrijdende auto’s. Volvo Cars wil in het jaar 2021 autonoom rijdende Volvo’s (level 4) kunnen aanbieden.

Volvo, Autoliv en Zenuity

Volvo Cars, Autoliv en Zenuity zullen gebruikmaken van de door NVIDIA ontwikkelde AI-technologie als de basis voor de eigen ontwikkeling van geavanceerde software voor autonoom rijden. Hiermee worden twee van de meest gerespecteerde bedrijven op het gebied van veiligheid in auto’s, gekoppeld aan een van ’s werelds meest toonaangevende bedrijven op het gebied van Artificial Intelligence.

De drie bedrijven NVIDIA werken samen aan systemen die gebruikmaken van Deep Learning – een vorm van Artificial Intelligence – om op die manier objecten in de directe omgeving te kunnen herkennen, te kunnen anticiperen op mogelijke gevaren en veilig te kunnen navigeren.

Gedetailleerde kaart

De systemen kunnen echte situaties op de weg vergelijken met een gedetailleerde kaart van hoge kwaliteit om op die manier een veilige route te plannen die zich aanpast aan continu veranderende omstandigheden. Ook kunnen ze een 360 graden surround view van de auto tot stand brengen.

Zenuity zal Volvo Cars voorzien van software voor autonoom rijden. Tegelijkertijd zal Autoliv de software verkopen aan derden waarbij het gebruikmaakt van het uitgebreide sales-, marketing- en distributienetwerk.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie