De nieuwe Kia XCeed!

Volledig digitaal instrumentarium in Kia XCeed

Aimée van Vuuren
Als eerste krijgt de nieuwe Kia XCeed urban crossover een volledig digitaal Supervision instrumentarium van 12,3-inch. De onthulling van de auto is over twee weken, 26 juni 2019. En nog voor dat we het nieuwe jaar ingaan, zal de auto bij de Nederlandse dealers te vinden zijn.

Volledig digitaal instrumentarium

De nieuwe Kia XCeed is een van de meest technlogische geavanceerde modellen van Kia. De display heeft een messcherpe wergave, waardoor de informatie erg duidelijk wordt weergegeven. Het schermt biedt een resolutie van 1920 x 720 pixels. Op het scherm zijn digitale cijfers te zien van de snelheid en het toerental. Door een snelle beeldverversingscyclus zullen de cijfers snel reageren op de input van de bestuurder.

Tussen de cijfers van de snelheid en het toerental een multifunctioneel display weergegeven. Deze kan je bedienen met schakelaars op het stuurwiel. Je kan onder andere kiezen uit: weergave van navigatie-aanwijzingen, audio-informatie, ritgegevens zoals brandstofverbruik en informatie van de smartphone. Daarnaast is er een Driver Attention Warning-systeem geïmplementeerd die adviseert op pauzes te nemen wanneer er vermoeidheid is geconstateerd bij de bestuurder.

Lees ook: De nieuwe Kia XCeed: stijlvol en expressief alternatief voor traditionele SUV

Emilio Herrera over Kia XCeed

Chief Operating Officer bij Kia Motors Europe, Emilio Herrera, vertelt meer: ‘Ons nieuwe Supervision cluster is een van de vele optionele technologieën voor de Kia XCeed. Samen met vele andere features, in het bijzonder in de rijker gespecificeerde modelvarianten, speelt dit instrumentenpaneel een belangrijke rol in het overzichtelijk weergeven van essentiële informatie voor de bestuurder. Dit instrumentarium komt ook in aangepaste vorm in toekomstige modellen van Kia, waarbij we nieuwe vormen zoeken voor informatieoverdracht tijdens het rijden richting de rijder.'

26 juni wordt het doek dus officieel van de auto afgehaald. De auto is dit jaar al te verkrijgen bij de Nederlandse dealers.

afbeelding van Aimée van Vuuren

Aimée van Vuuren | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Aimée