Volkswagen komt met emissievrije, compacte stadsbesteller

Volkswagen komt met emissievrije, compacte stadsbesteller

Redactie Baaz

Volkswagen Bedrijfswagens introduceert de nieuwe e-load up!, de elektrische en compacte doch ruime bestelwagen voor in de stad.

De volledig elektrisch aangedreven e-load up! heeft een laadruimte met een inhoud van maximaal 990 liter en een laadvermogen van 361 kilogram. De laadruimte van de bestelwagen is onder meer voorzien van een scheidingsrek, een houten laadvloer met sjor-ogen en speciale bescherming voor de zijportieren.

In 30 minuten 80 procent geladen

De 100% elektrisch aangedreven e-load up! is geschikt voor gebruik in stedelijke milieuzones, bijvoorbeeld voor koeriers- en bezorgdiensten. Maar ook voor servicetechnici van bouwbedrijven en gemeentelijke instellingen. 

De 60 kW/82 pk sterke e-load up! beschikt over een lithium-ion-accu die in de bodem van de auto is geïntegreerd en een maximale actieradius heeft van 160 km2). Met de snellader kan de batterij in slechts 30 minuten 80 procent geladen worden. De vierwieler wordt standaard geleverd met een Bosch-laadpunt en twee laadkabels, een voor thuis laden en een voor laden onderweg.​​

Volkswagen connected

De uitrusting van deze besteller is behelst onder meer een automatische transmissie, Climatronic automatische airco, navigatie-en infotainmentsysteem ‘Maps + More’, elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels, stoelverwarming, warmtewerende én verwarmbare voorruit, elektrisch bedienbare voorportierramen, Hill Hold functie en centrale portiervergrendeling met afstandsbediening. En heel veilig voor in de stad: de e-load up! is ook standaard uitgerust met City Emergency Braking, een noodremsysteem voor stadsverkeer.

Met het Car-Net connectiviteitssysteem heeft de berijder toegang tot een brede reeks voertuigfuncties. Zo kan de berijder hiermee onder andere voor vertrek de airco op afstand activeren, om zo de gewenste temperatuur in de auto in te stellen. Als de e-load up! is aangesloten op een laadpunt, dan kan de resterende oplaadtijd worden ingezien. Het laden kan via Car-Net op afstand worden gestart of gestopt met de smartphone.

Easy Electric CO2-neutraal

Met ‘Easy Electric’ maakt Volkswagen Bedrijfswagens elektrisch rijden extra bereikbaar en makkelijk voor ondernemers. Voor een vast bedrag vanaf 459 euro4) per maand zijn niet alleen onderhoud en reparaties, maar ook banden, verzekering en pechhulp inbegrepen. 

Tevens inbegrepen is een Smart-laadpakket inclusief installatie en een vierjarig hostingabonnement. Daarbij hoort ook voor de duur van vier jaar een abonnement op Car-Net online diensten en een pre-paid laadpas inclusief 10.000 km gratis HollandseWind-stroom van Eneco voor CO2-neutraal rijden.

Eco-load up! op CNG

Naast de elektrische e-load-up! lanceert Volkswagen Bedrijfswagens ook load-up! varianten op benzine en CNG. Zo is deze compacte stadsbesteller er ook met de bekende 1.0-liter benzinemotor met 44 kW/60 pk, die gemiddeld slechts 4,1 l/100 km3 verbruikt (CO2: 96 g/km). Een andere optie is de eco-load up!, geschikt voor Compressed Natural Gas (CNG, ofwel aardgas of Groengas uit biomassa). Het gemiddelde aardgasverbruik van 2,9 kg/100 km3) komt overeen met een CO2-uitstoot van slechts 82 g/km.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie