Vodafone wint aanbesteding voor mobiele communicatie van de Rijksoverheid

Vodafone wint aanbesteding voor mobiele communicatie van de Rijksoverheid

Redactie Baaz

Vodafone heeft met succes een inschrijving gedaan op de aanbesteding voor de Mobiele Connectiviteit en Indoordekking (MCI) van de Rijksoverheid. Naast te voldoen aan de vraag van de Rijksoverheid, bewijst Vodafone een partner te zijn op het gebied van duurzaamheid. Deze opdracht is onderdeel van een reeks aanbestedingen van de Rijkscategorie Connectiviteit: Connectiviteitsdiensten Rijksoverheid 2023 (CDR2023). Eerder won Vodafone al de raamovereenkomst voor de aanbesteding Vaste & Mobiele Dataverbindingen Laag Capacitair (CDR2023|VMDL).

Het contract voor mobiele communicatie, uitgevoerd door de Rijkscategorie Connectiviteit, heeft een looptijd van zes jaar. De deelnemende organisaties zijn alle ministeries en de daaronder ressorterende dienstonderdelen, Hoge Colleges van Staat, de rechterlijke macht en adviescolleges. Daarnaast zijn er een aantal zelfstandige bestuursorganen (ZBO’s) die ook deelnemen aan CDR2023.

Overeenkomst in duurzame ambities

Diverse duurzaamheidsthema’s en sociale voorwaarden zijn voor de Rijksoverheid uitermate belangrijk in het aanbestedingsproces. Deze thema's omvatten klimaat, circulariteit, welzijn, gezondheid, diversiteit, inclusie, ketenverantwoordelijkheid en arbeidsparticipatie. Op deze thema’s bewijst Vodafone een partner te zijn, die eveneens streeft naar een duurzaam, sociaal en innovatief inkoopbeleid.

Vodafone ondersteunt de nationale en internationale verduurzamingsdoelstellingen van de Rijksoverheid, zoals de Sustainable Development Goals en de European Green Deal, welke zijn doorvertaald in het Rijksbrede inkoopprogramma “Inkopen met Impact”. Door deze samenwerking is de Rijksoverheid in staat om haar eigen duurzame mobiliteit, circulaire werken, klimaatneutrale bedrijfsvoering en infrastructuurprojcten te realiseren, dankzij de inzet van mobiele technologie. Door deze aanpak inspireren en stimuleren zij ook anderen om duurzaam te werken.

Stefco Kraaij, Sales Director Publieke Sector bij VodafoneZiggo, kijkt uit naar de nieuwe samenwerking: “Wij zijn trots dat we de Rijksoverheid kunnen voorzien van snelle, betrouwbare en veilige mobiele communicatie voor de komende jaren. Wij voorzien de Rijksoverheid ook met toegang tot de nieuwste technologieën die de digitale transformatie en dienstverlening naar burgers en het bedrijfsleven, waaronder het MKB, kunnen verbeteren.”

Muharrem Karaarslan, Categoriemanager Connectiviteit bij Rijkswaterstaat, benadrukt het belang van de gemeenschappelijke duurzame ambities: “Maatschappelijk verantwoord inkopen en sociale voorwaarden staan bij ons met stip bovenaan wanneer het aankomt op het vinden van een nieuwe partner. In Vodafone hebben we een partij gevonden die onze ambities en doelstellingen deelt. Zo kunnen wij ook voor de komende jaren Nederland stimuleren om over de gehele breedte nog duurzamer te werken.”

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie