Visrestaurant Pesca verbreekt crowdfundrecord CrowdAboutNow

Bart Remmers
Maandagnacht om 00.00 uur sloot visrestaurant Pesca de lopende crowdfundingcampagne af. Met succes wist het restaurant €761.046,- op te halen dat 152 procent van het beoogde minimumbedrag is.

Pesca heeft hiermee het record van platform CrowdAboutNow verbroken en is daarbij ook het eerste restaurant in Nederland dat via crowdfunding ooit zo'n hoog bedrag wist op te halen.

Op 17 mei vierde restaurant Pesca, tevens bekend vanwege de revolutionaire winstdeling met het personeel en het daarbijbehorende HR-beleid, het 2-jarig bestaan met een groots evenement in het Vondelpark dat eveneens de lancering van de nieuwe crowdfundingcampagne was.

Voorafgaand aan de lancering vestigde Pesca al aandacht op het restaurant door als ludieke actie een haaienvin door de Amsterdamse grachten te sturen dat door verschillende media werd opgepakt. Nu 2 maanden later kan Pesca met succes terug kijken op de afgelopen periode. De campagne werd namelijk met 152% van het minimumbedrag afgesloten. Dit houdt in dat het visrestaurant €761.046,- heeft opgehaald om de eerste stappen te zetten om de toekomstplannen te kunnen verwezenlijken.

Toekomstplannen

Met de opgehaalde crowdfunding wil Pesca eerst een nieuwe locatie in Amsterdam openen. Ze beschouwen het huidige restaurant als een ‘testcase’ waarin de afgelopen 2 jaar het concept kon worden ge-finetuned. De nieuwe, grotere locatie wordt in die zin gezien als de ‘showcase’, waar het Pesca-concept vanaf het eerste moment moet staan als een huis. 

Ook wil het restaurant de eerste stappen zetten om een internationaal begrip te worden door een locatie te openen in Berlijn. De eigenaren geloven dat het concept goed bij bovenstaande stad zal passen en hebben een grote Duitse partner in de arm genomen om dit te kunnen verwezenlijken.

afbeelding van Bart Remmers
Door: Bart Remmers

Bart Remmers | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Bart