Visa ondersteunt taekwondo-atleet Dina Pouryounes voor de Olympische Spelen van Parijs 2024

Visa ondersteunt taekwondo-atleet Dina Pouryounes voor de Olympische Spelen van Parijs 2024

Redactie Baaz

Visa, wereldleider in digitale betalingen en wereldwijde partner van de Olympische en Paralympische Spelen, presenteert met trots taekwondo-atleet Dina Pouryounes als onderdeel van Team Visa voor de Olympische en Paralympische Spelen Parijs 2024. Dina is één van de leden van het Olympisch Vluchtelingenteam voor Parijs 2024. Visa’s ondersteuning voor Dina wordt onder de aandacht gebracht op Wereldvluchtelingendag, ter erkenning van de kracht en moed van mensen die gedwongen zijn hun thuisland te ontvluchten.

 

Het Olympisch Vluchtelingenteam, gepresenteerd door het Internationaal Olympisch Comité (IOC), bestaat uit 36 atleten uit 11 verschillende landen, waaronder Syrië, Soedan, Iran en Afghanistan. Dit is de derde keer dat het Olympisch Vluchtelingenteam deelneemt aan de Olympische Spelen.

Doelen bereiken

Dina komt uit het noorden van Iran en werd gedwongen te vluchten. Over haar ervaring in Nederland zegt zij: “Het was in 2014, ik had geen keuze. Toen ik in Nederland aankwam, moest ik een nieuw leven beginnen, en dat was erg moeilijk. Ik kende de taal niet en kende geen enkele plaats. Als vluchtelingenatleet heb ik geen team. Sommige sporters die naar een ander land overstappen, hebben een krachtig nationaal team waarmee ze kunnen trainen, ik heb dat nooit gehad. Mede dankzij Visa kon ik trainingskampen blijven bezoeken en mijn droom volgen.”

Dina’s liefde voor taekwondo ontstond toen ze pas drie jaar oud was. Ze werd lid van het nationale team op achtjarige leeftijd, maar had toen niet de juiste middelen en ondersteuning om groot succes te behalen. Desondanks gaf ze haar hoop en dromen nooit op. Dina bleef hard werken en stappen zetten en dat brengt haar naar de Olympische Spelen van Parijs deze zomer.

Ondersteuning bieden

Jos van de Kerkhof, Country Manager bij Visa in Nederland: “Bij Visa worden we geïnspireerd door de veerkracht en vastberadenheid van Dina Pouryounes en de stappen die ze heeft gezet om haar droom na te jagen. Haar verhaal is een voorbeeld van de verbindende kracht van sport en weerspiegelt onze toewijding om gedwongen vluchtelingen te ondersteunen. Door Dina te steunen, hopen we haar te kunnen helpen om haar dromen te verwezenlijken. Daarnaast hopen we dat anderen door haar verhaal geïnspireerd raken om hun eigen dromen te blijven volgen.”

Visa erkent de unieke uitdagingen waarmee gedwongen vluchtelingen worden geconfronteerd, vanaf het moment van vluchten tot de langdurige integratie in hun gastlanden. Het doel van Visa’s programma's, waaronder Team Visa voor Parijs 2024, is om gedwongen vluchtelingen te ondersteunen. Door gebruik te maken van de expertise en het netwerk, werkt Visa eraan om vluchtelingen de financiële hulpmiddelen en ondersteuning te bieden die ze nodig hebben om hun leven op te bouwen.

Team Visa

Visa vormt haar 13e team met 146 atleten van over de hele wereld die deelnemen aan Team Visa voor de Olympische en Paralympische Spelen Parijs 2024. Het is de grootste groep Olympische en Paralympische atleten in de geschiedenis van het programma en de meest diverse, met het hoogste percentage vrouwelijke atleten ooit, afkomstig uit 66 landen en 40 sporten.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie