Visa eerste grote betalingsnetwerk dat transacties afwikkelt in cryptovaluta USD Coin

Redactie Baaz
Visa heeft een belangrijke primeur aangekondigd in de sector die zorgt voor het overbruggen van de werelden van digitale en traditionele fiat-valuta: het gebruik van USD Coin (USDC), een cryptovaluta die wordt ondersteund door de Amerikaanse dollar, om een transactie met Visa af te wikkelen via Ethereum - een van de meest actief gebruikte open-source blockchains.

Visa test de mogelijkheid met Crypto.com, een Visa-partner en een van 's werelds grootste cryptoplatforms, en is van plan om de USDC-afwikkelingsmogelijkheid later dit jaar aan andere partners aan te bieden.

Cryptocurrencies als betaalmiddel bij Visa

Ondersteuning voor digitale valuta als een nieuw type afwikkelingsvaluta markeert een belangrijke stap voorwaarts voor Visa's netwerk van netwerkstrategie, die is ontworpen om alle vormen van geldbeweging te verbeteren, zowel op het Visa-netwerk als daarbuiten. Door gebruik te maken van de wereldwijde aanwezigheid, de partnerschapsbenadering en het vertrouwde merk, is Visa gericht op het toevoegen van gedifferentieerde waarde aan het ecosysteem en het veiliger, nuttiger en beter toepasbaar maken van cryptocurrencies voor betalingen.

Visa heeft het afgelopen jaar besteed aan het opzetten van een pad voor afwikkeling van digitale valuta binnen de bestaande treasury-infrastructuur van Visa, een platform dat dagelijks miljarden dollars over duizenden instellingen in meer dan 200 markten en 160 valuta's verplaatst. In samenwerking met Anchorage, de eerste federaal gecharterde digitale activabank en een exclusieve Visa-partner voor digitale valuta-afwikkeling, heeft Visa een pilot gelanceerd waarmee Crypto.com USDC naar Visa kan sturen om een ​​deel van zijn verplichtingen voor het Crypto.com Visa-kaartprogramma af te wikkelen.

Ondersteuning voor nieuwe digitale valuta

Het standaard afwikkelingsproces van Visa vereist dat partners afrekenen in een traditionele fiat-valuta, wat de kosten en complexiteit kan vergroten voor bedrijven die zijn gebouwd met digitale valuta. De mogelijkheid om zich te vestigen in USDC kan uiteindelijk Crypto.com en andere crypto-native bedrijven helpen om fundamenteel nieuwe bedrijfsmodellen te evalueren zonder de noodzaak van traditionele fiat in hun treasury- en afwikkelingsworkflows. De treasury-upgrades en integratie van Visa met Anchorage versterken ook de mogelijkheid van Visa om de nieuwe digitale valuta van de centrale bank (CBDC) rechtstreeks te ondersteunen wanneer deze in de toekomst opduiken.

"Crypto-native fintechs willen partners die hun bedrijf en de complexiteit van de vormfactoren van digitale valuta begrijpen", aldus Jack Forestell, executive vice president en chief product officer van Visa. “De aankondiging van vandaag markeert een belangrijke mijlpaal in ons vermogen om tegemoet te komen aan de behoeften van fintechs die hun bedrijf beheren in een stablecoin of cryptocurrency, en het is echt een uitbreiding van wat we elke dag doen, waarbij we veilig betalingen in alle verschillende valuta's over de hele wereld mogelijk maken."

Samenwerking tussen Anchorage, Crypto.com en Visa

Kris Marszalek, medeoprichter en CEO van Crypto.com zei: ''We hebben het afgelopen jaar een recordgroei gezien in ons bedrijf en het bredere crypto-ecosysteem. Om de overgang van de wereld naar cryptocurrency verder te versnellen, hebben we partners nodig die de mogelijkheden en tools begrijpen die ons zullen helpen om sneller en efficiënter op de markt te komen. We zijn al meerdere jaren een Visa-partner en we zijn verheugd om die relatie te verdiepen door middel van onze wereldwijde overeenkomst en om te pionieren met een opwindende wereldprimeur op het gebied van stablecoin-betalingen.''

"Het platform van Anchorage is doelbewust gebouwd voor instellingen zoals Visa om nieuwe producten in crypto te bouwen. We zijn sinds 2019 bij elke stap met Visa bezig en zijn erg blij om te zien dat deze eerste stablecoin-betalingsrails tot leven komen via Anchorage API's,'' zei Diogo Mónica, medeoprichter en president van Anchorage.

David Puth, CEO van Centre, dat toezicht houdt op de licentieverlening van USDC, zei: "Visa leidt de markt met zijn innovatieve benadering van betalingen in vele vormen. We zijn erg onder de indruk van hun inspanningen. USDC op het Visa-netwerk hebben is een uitstekende volgende stap in onze missie om de wereld te verbinden met stablecoins die zijn gebouwd op Center standaarden, te beginnen met USDC."

Bezoek de Visa-blog voor meer informatie over het nieuws van vandaag en het afwikkelingsproces bij Visa.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen vanRedactie