Vijfmaal overbodige angst bij ondernemers
Waarom angst een slechte raadgever is

Vijfmaal overbodige angst bij ondernemers

Redactie Baaz

Angst is altijd een slechte raadgever. Dat is geen nieuws. Ook ondernemers moeten ervoor waken dat het hun succes in de weg gaat staan.

Angst is een slechte raadgever

Succesvolle ondernemers moeten opletten voor angst (let op: angst is iets anders dan voorzichtigheid en oplettendheid!). Daardoor loop je prachtige kansen mis en blijf je achter met je ambities.
 
Vooral bepaalde vormen van angst moet je absoluut proberen te vermijden. We geven je er vijf. 

Angst voor kritiek

Kom op, geen lange tenen! Opbouwende kritiek is alleen maar fijn. Anderen zien dingen die jij misschien niet ziet. Daarnaast vergezellen ze hun kritiek regelmatig met tips en advies. Doe daar wat mee! 

Angst voor falen

Fouten maken mag – maar niet overdrijven natuurlijk. Een perfecte business leiden is onmogelijk. Er gaat zo nu en dan iets mis. Dan weet je voor de volgende keer tenminste wat je niet moet doen. 

Angst voor leeftijd

We moeten allemaal langer doorwerken. Met andere woorden: ook de (startende) ondernemers worden gemiddeld steeds ouder. Niets mis mee. Leeftijd is kennis. Die kennis implementeer je in jouw onderneming. Het is een ferme voorsprong op het jonge grut. 

Angst om dom over te komen

De grootste zakelijke genieën startten ooit met een business-idee dat door velen werd weggehoond. Laat ze maar lachen. Jouw plan gaat zeker slagen, vroeg of laat. En zo niet: dan is plan B (of C, absoluut) een winnaar. 

Angst voor succes

En dan heb je eindelijk succes met je onderneming. Daar mag je best trots op zijn. Bouw verder op dat succes. Kop boven het maaiveld? Doen! Je hoeft niet altijd bescheiden te zijn.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie