Vijf trends binnen de automotive branche

Vijf trends binnen de automotive branche

Redactie Baaz
De automotive branche is aan verandering onderhevig. Er komen steeds meer auto’s op de weg, we rijden steeds meer kilometers met onze auto’s en er zijn ook innovatieve ontwikkelingen gaande. Denk aan elektrische en zelfrijdende auto’s. Welke ontwikkelingen er zijn binnen de automotive branche worden in dit artikel besproken.

1. Elektrische auto’s

Een van de ontwikkelingen is dat er steeds meer elektrische auto’s komen. Ook zullen er steeds meer gelegenheden komen om je auto op te laden. Dit wordt gedaan om CO2- uitstoot te minimaliseren. Een elektrische auto is momenteel nog duur in aanschaf. Na aanschaf is het natuurlijk van belang dat je je auto goed verzekert. Met een autoverzekering van FBTO ben je altijd goed verzekerd.

2. Andere mobiliteits gewoonten

Een andere ontwikkeling is dat het aantal kilometers per voertuig zal stijgen. We rijden steeds meer kilometers en er komen bovendien steeds meer auto’s op de weg. We praten in dit geval over zowel autonome als gedeelde mobiliteit. Zo bestaat er ook het concept ‘car sharing’, wat valt onder gedeelde mobiliteit. Bij ‘car sharing’ deel je auto’s met anderen, denk aan Greenwheels of Snappcar. Er wordt een stijging verwacht in met name gedeelde mobiliteit. Het is tenslotte makkelijk en flexibel.

3. Effect op leveranciers van auto’s

Omdat de automotive branche snel verandert en het autoverkeer steeds meer toeneemt, heeft dat ook invloed op fabrikanten en leveranciers. Zij zullen hier dus op in moeten spelen en gerichte innovaties moeten gaan aanbieden voor klanten. Belangrijk voor fabrikanten en leveranciers is dus te weten wat men belangrijk vindt. De komende jaren zal dat steeds duidelijker worden.

4. Auto’s worden sneller vervangen

Omdat er steeds meer kilometers worden gereden met auto’s, betekent dat ook dat de auto’s intensiever gebruikt worden. Dat heeft als gevolg dat onderdelen sneller aan vervanging toe zijn of zelfs de gehele auto vervangen dient te worden. Dit betekent dat er in de toekomst meer auto’s zullen worden verkocht en fabrikanten zullen ook sneller auto’s moeten produceren. De automotive branche moet tenslotte succesvol blijven.

5. Zelfrijdende auto’s

De vijfde trend is de zelfrijdende auto. Het is een auto die (deels) zelf kan rijden en verbonden is met het internet. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de zelfrijdende auto volledig autonoom op de weg kan rijden en deel kan nemen aan het verkeer. Deze auto’s zullen de verkeersveiligheid waarschijnlijk verbeteren aangezien ze om zich heen kunnen kijken, reageren en anticiperen op wat er op de weg gebeurt. Zelfrijdende auto’s kunnen zelfs een signaal afgeven op het verkeer dat achterop komt, bijvoorbeeld in het geval van file. Ook kunnen ze reageren op sirenes van politie of brandweer en maken dan automatisch ruimte. Er wordt momenteel veel onderzoek naar gedaan en mee geëxperimenteerd. De volledig zelfrijdende auto is er nog niet, maar het is wel een ontwikkeling die gaat komen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie