Vijf tips voor het verbeteren van je Facebook Edgerank

Vijf tips voor het verbeteren van je Facebook Edgerank

Redactie Baaz

Niet elke update die je op je Facebook-pagina zet wordt door je fans gezien. Óf en waar je fans deze updates zien is afhankelijk van de Facebook Edgerank van je pagina.

De Edgerank van je pagina wordt bepaald door de affiniteit die je fan heeft met je pagina (hoe vaak liked je fan de content op je pagina, hoe vaak plaatst hij reacties enz.), het gewicht van de interactie (reageren op een statusupdate heeft een zwaarder gewicht dan een like) en de tijd wanneer je berichten worden geplaatst (wanneer wil je fan de updates het liefste zien?).

Voor Facebook is het erg belangrijk dat je content plaatst die interactie uitlokt. We geven je 5 tips om je Facebook Edgerank te optimaliseren zodat je fans je updates zien.

1. Gebruik meer foto's en video's en minder links.

Uit een studie van Pandemic is gebleken dat de meeste bedrijven op hun Facebook-pagina’s links plaatsen, terwijl dit juist zorgt voor de minste interactie. Het plaatsen van foto’s leidt tot de meeste interactie. Video’s worden tien keer meer gedeeld dan links.

2. Houd je berichten kort.

Uit onderzoek van Virtue is gebleken dat hoe korter de post, hoe beter de update gelezen werd. Houd je berichten dus kort. Manchester United plaatste bijvoorbeeld heel simpel 8-2 (uitslag wedstrijd), wat leidde tot 173.000 likes en 29.000 comments.

3. Gebruik ‘call to actions’ in je updates.

Geef in je updates aan wat je van je fans wilt (klik hier, share, like). Mensen activeren leidt tot meer delen en reacties, en daarmee een groter bereik.

4. Stel open vragen en maak gebruik van polls.

Stel vragen met ¨Waar¨, ¨Wanneer¨, ¨Hoe zou je…¨. Open vragen stimuleren je fans om te reageren. Gebruik af en toe een poll. Niet elke dag. De poll moet relevant zijn voor je doelgroep. Vraag bijvoorbeeld wat voor nieuwe producten of diensten je fans graag willen zien.

5. Plaats updates op de tijd dat je fans je updates willen zien.

Veel van je fans hebben meer dan driehonderd vrienden en misschien wel honderd pagina’s die ze leuk vinden. Ze kunnen niet alle updates zien. Uit onderzoek van Buddymedia blijkt dat donderdag de beste dag is om updates te plaatsen, maar dit verschilt ook per branche. Mijn tip is om dit te gaan testen voor je fans. Ga naar Facebook Insights en sorteer je data zo dat de meest virale posts bovenaan staan. Kijk vervolgens onder Datum op welke dagen en tijdstippen deze post verstuurd zijn.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie