Vijf printtips om je kosten en tijd te besparen
Vijf printtips om je kosten en tijd te besparen

Vijf printtips om je kosten en tijd te besparen

Redactie Baaz
De moderne kantoorprinter is zeer geschikt voor kostenbewuste bedrijven. Printerfabrikanten als HP hebben flinke technische sprongen gemaakt als het aankomt op efficiëntie en milieubewustzijn. Ook is laserprinten niet meer de enige oplossing op het gebied van duurzaamheid.

De moderne printers dragen daarmee bij aan lagere kosten en efficiëntere werkroutines. Hoe dat in zijn werk gaat? We geven je vijf praktische tips waarmee je je gemakkelijk tijd en kosten bespaart bij het printen.

TIP 1

Bespaar kosten door te kiezen voor een printer die standaard meer mogelijkheden biedt, zoals dubbelzijdig printen en printen op hogere snelheid. Dat scheelt wachttijd bij de printer. Bovendien kan met dubbelzijdig printen de helft van de papierkosten worden bespaard.

TIP 2

Baseer je keuze voor een bepaald type printer (laserprinter of inktprinter) ook op het gebruik ervan. Zo kan het printen met inkt tegenwoordig voordeliger zijn dan laserprinten, zeker bij grotere volumes. HP biedt bijvoorbeeld met de HP Officejet Pro 6830 e-All-in-One en de HP Officejet Pro 6230 printers die tegen vijftig procent lagere kosten printen, wanneer je ze vergelijkt met laserprinters. En dat terwijl de kwaliteit van de prints onvoorwaardelijk hoog blijft.

TIP 3

Mobiel printen geeft een hoop gemak en bevordert werkroutines. Een print hoeft niet eerst naar de computer te worden gestuurd voordat het kan worden geprint. Via mobiel printen kan vanaf elk device (dus ook tablets en smartphones) eenvoudig een printopdracht naar de printer worden gestuurd. Dat kan bijvoorbeeld via AirPrint, Android printen, HP wireless direct, HP ePrint, Samsung inOS printing of Google Cloud Print.

TIP 4

Ook kan de printer helpen om energiekosten te besparen! Kies daarom voor een printer met een energiezuinig label. De nieuwe HP printers zijn zelfs zo in te stellen dat ze automatisch aangaan wanneer je ze nodig hebt en uitgaan na gebruik. Inkjet printers zijn tot vijftig procent zuiniger in energieverbruik dan laserprinters.

TIP 5

Belangrijk is ook om na te denken over de beveiliging van de printer. Ongewenst gebruik van de printer moet worden voorkomen. Bovendien mogen gevoelige documenten niet in verkeerde handen vallen. Wie mag documenten uitprinten of komen de prints er gelijk uit na het geven van een printopdracht? Met een pull-oplossing wordt bovendien het aantal niet opgehaalde printopdrachten verminderd. Gebruikers kunnen de printopdrachten ophalen waar en wanneer zij willen. Niet opgehaalde opdrachten worden automatisch verwijderd na bepaalde tijd.

Nieuwe betaalbare printers

Nieuwe betaalbare printers voorzien in gemak én beveiliging. HP biedt met de nieuwe lijn Officejet Pro printers een betaalbare en efficiënte oplossing voor mkb. Dankzij de toevoeging van de HP Officejet Pro 6830 en HP Officejet 6230 aan het mkb inkjet portfolio, bieden we een breder aantal betaalbare oplossingen waarmee zonder gedoe mobiel kan worden geprint. Het is eenvoudig om deze opties te integreren in de dagelijkse werkzaamheden, ook voor ondernemers in het midden-en klein bedrijf.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie