Vijf manieren om het ondernemen nog leuker te maken

Vijf manieren om het ondernemen nog leuker te maken

Redactie Baaz

Weet je nog wat je voelde toen je het kantoor van de Kamer van Koophandel binnenstapte om je bedrijf in te schrijven? Waarschijnlijk was dit een mix van opwinding en spanning. En de kans is groot dat je dit nog altijd voelt. Ondanks dat ondernemen altijd spannend blijft, is het ook erg leuk. Weet je wat het leuke is van dit artikel? Hierin staan vijf manieren die het ondernemen nog beter gaan maken.

MDM

Wat is MDM? MDM staat voor Master Data Management. Dit houdt in dat een organisatie gebruikmaakt van bepaalde tools en processen die ervoor zorgen dat alle belangrijke bedrijfsgegevens op één centrale plek samenkomen en kloppen. Het grote pluspunt hiervan is dat iedereen binnen het bedrijf met dezelfde correcte gegevens werkt. MDM is veel meer dan alleen het verzamelen van gegevens. Het is de perfecte oplossing wanneer je gegevens en klanten in alle bedrijfsprocessen moet herkennen. Lees hier alles over Master Data Management.

Een boost voor de HR-afdeling

Iedereen binnen het bedrijf heeft het druk en dit geldt zeker ook voor de HR-afdeling. Nu veel bedrijven hybride werken, is de taak van HR veranderd. Het is lastiger om goed zicht te krijgen en te houden op wat zich in het bedrijf afspeelt en hoe het met je personeel gaat. Door te investeren in HR software creëer je een hoop tijd voor deze afdeling. Deze tijd kunnen ze besteden aan waar het echt om gaat, je personeel.

Minder vergaderen

Zeg eens eerlijk, hoeveel van de wekelijkse vergaderingen zijn niet per se nodig of kunnen een stuk korter? Waarschijnlijk zijn dit er aardig wat. Veel bedrijven hebben een vergadercultuur. Op zich niet erg, maar er moet ook worden gewerkt. De tijd die nu ‘verspild’ wordt aan vergaderingen, kan veel beter op andere manieren worden besteed. En als je toch eerlijk bent, mag je ook meteen toegeven dat werken veel leuker is dan vergaderen.

Nodig een interim manager uit

Weet je wat het grote voordeel van een interim manager is? Deze personen zijn bijna altijd ex-ondernemers. Ze hebben tonnen aan ervaring en daar kan jij mooi gebruik van maken. Door voor een periode van een half jaar een interim manager in te huren, kun je goed naar je bedrijf laten kijken. Zelf is het lastig om te zien of de bedrijfsprocessen efficiënt verlopen. Niet omdat je er geen verstand van hebt, maar omdat je al jaren diep in je bedrijf zit. Daarom is het goed om een interim manager hiernaar te laten kijken.

Een aantal dagen op de hei (of ergens anders)

Tot slot mag je je koffers gaan pakken. Het is namelijk de hoogste tijd om met het team eropuit te gaan. Door een aantal dagen met elkaar te zitten, maak je niet alleen een hoop plezier. In een andere omgeving komen ook nog eens de beste ideeën naar voren. Zodra jullie weer terug zijn, heeft iedereen vernieuwde motivatie om weer keihard aan de slag te gaan.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie