Vijf cloud-gebaseerde apps en services om uit te proberen
Vijf cloud-gebaseerde apps en services

Vijf cloud-gebaseerde apps en services om uit te proberen

Redactie Baaz

Wanneer je denkt aan de cloudcomputing, komt cloudopslag meestal als eerste naar boven drijven. Maar dat betekent niet dat je de cloud niet voor veel meer in kunt zetten. Wij zetten vijf services voor je op een rij met de voordelen van cloudcomputing die naadloos in de workflow van jouw organisatie passen.

Productiviteit: OfficeTime

Als zzp'er of ondernemer in het mkb is het zaak om bij te houden hoeveel je eigenlijk werkt. OfficeTime helpt je hierbij. Op gebruiksvriendelijke wijze, want het is gemaakt met de praktijk in het achterhoofd. Geen dikke handleidingen voor deze software, maar meteen aan de slag! Gewerkte uren hou je gemakkelijk bij in overzichtelijke tabellen en als het nodig is genereer je hier volautomatisch facturen van. OfficeTime is zowel verkrijgbaar voor Windows als OS X/iOS en synchroniseert over al je devices. Dus ook als je veel met je tablet of smartphone werkt, kun je gewerkte uren bijhouden. De software is ook offline te gebruiken.

Info officetime.net
Prijs € 37,-

Projectmanagement: Basecamp

Overzie je (grote) projecten, dan is bijbehorende management-software onontbeerlijk. Basecamp biedt je de mogelijkheid documenten te delen en daarin samen te werken, het toewijzen van taken en het bijhouden van to do-lists. Wat de software zo krachtig maakt, is dat het integreert met je e-mail en dat je mensen automatisch op de hoogte kunt brengen van wat er van ze verwacht wordt en wanneer via e-mail. Het draait volledig op de beveiligde servers van Basecamp, waardoor jij je kunt richten op het project in plaats van bijzaken. Basecamp draait zowel op desktops (Windows en OS X) als op mobile devices (Android en iOS).

Info basecamp.com
Prijs $ 20,- per maand (10 actieve projecten, 3GB opslag)

Accounting: Intuit Quickbooks Online Plus

Met de software QuickBooks Online Plus van Intuit wordt de administratie van je bedrijf vergemakkelijkt. De software is snel in gebruik te nemen en maakt het je niet moeilijk dankzij stapels aan gebruiksaanwijzingen. In de software houd je je budgetten bij, maak je orders aan, bewaar en verwerk je je rekeningen en draai je rapporten uit. De software werkt op alle devices, dus zowel vanaf je desktop als onderweg op je iOS- of Android-device houd je gemakkelijk je administratie bij.

Info global.intuit.com
Prijs € 29,- per maand (5 gebruikers plus je accountant)

Klantenservice: Olark

Met Olark bouw je via een onlinesysteem snel en gemakkelijk een chatbox in om je klanten te helpen. De software houdt transcripties bij zodat je bijhoudt waarover gesproken wordt. Tevens krijg je de locatie door van diegene met wie je contact maakt en zie je wat diegene bekijkt op je website, wat het gemakkelijker maakt de klant wegwijs te maken op je website. Het design is aan te passen naar je website, dus je hebt altijd een passende chatbox op je website draaien. Handig is dat je de software kunt integreren met crm-software als Zendesk en Salesforce, waardoor conversaties toegevoegd worden aan de klanthistorie.

Info www.olark.com
Prijs Vanaf $15,- per maand

Presenteren: Gliffy Online

Wil je een project of idee duidelijk in kaart brengen, dan biedt Gliffy Online uitkomst. De software laat je diagrammen en flowcharts maken via de software die draait in je browser. Ben je bekend met Microsoft Paint of Photoshop, dan kun je onmiddellijk uit de voeten met de gebruiksvriendelijke menu’s van Gliffy Online. Niet alleen simpele diagrammen, maar ook meer technische diagrammen als wireframes en uitgebreide floorplans zijn te maken. Gliffy Online is gratis, maar wil je je creaties exporteren, dan moet je je registreren.

Info gliffy.com
Prijs Gratis (registratie verplicht)

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie