Vier bedrijven uit Noord-Nederland genomineerd voor Koning Willem I Prijs 2024

Vier bedrijven uit Noord-Nederland genomineerd voor Koning Willem I Prijs 2024

Redactie Baaz

Drie bedrijven uit Friesland en een bedrijf uit Groningen zijn genomineerd voor de Koning Willem I Prijs 2024, de ‘Oscars van het Nederlandse bedrijfsleven.’ Drie van hen maken kans op de prestigieuze prijs in de categorie Midden- en Kleinbedrijf, één is kanshebber voor de Plaquette van Duurzaam Ondernemerschap.

Genomineerden MKB-prijs

De drie bedrijven in de categorie MKB zijn Van Vuuren (Grou), Klippa (Groningen) en Snakeware (Sneek). Zij maken deel uit van in totaal twaalf genomineerden uit het hele land die kans maken om Maan Group op te volgen, die de tweejaarlijkse prijs in 2022 won. De Koning Willem I Prijs voor het MKB is de belangrijkste prijs in Nederland voor MKB-bedrijven met maximaal 250 medewerkers en wordt toegekend aan gerenommeerde bedrijven die de motor vormen van onze economie. Uit de vele kandidaten zijn de genomineerden door vier regionale selectiecommissies gekozen.

Directeur Romy Blankenspoor van de Koning Willem I Stichting: “Onze jury eert organisaties die zich onderscheiden in durf, daadkracht, doorzettingsvermogen, duurzaamheid, innovatie, diversiteit en inclusie. Het is inspirerend om te zien dat de BV Nederland nog altijd beschikt over veerkracht en innovatiekracht. Het gaat daarbij niet alleen om economisch succes; steeds meer bedrijven richten zich actief op het maken van een positieve impact op mens en milieu.”

Genomineerden Plaquette voor Duurzaam ondernemerschap

Ook voor de opvolging van Mud Jeans in de categorie Duurzaamheid zijn er twaalf kanshebbers uit het hele land, waarvan Opnieuw! (Buitenpost) deel uitmaakt.

De Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap is de belangrijkste prijs in Nederland voor bedrijven die zich onderscheiden door hun duurzame bedrijfsvoering en die actief bijdragen aan een betere wereld. In de vakjury van de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap zitten kopstukken uit het duurzame bedrijfsleven. Juryvoorzitter Anne-Marie Rakhorst: “De top 12 van de Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap is weer het levende bewijs dat onze economie veerkrachtig, innovatief en duurzaam is. Wat is het een klus om zo veel variatie te jureren, petje af voor de selectiecommissies. We kijken uit naar de pitchdag waarbij de finalisten hun duurzame onderneming en eigen drijfveren presenteren. Het is een groot genoegen en eer om deze bedrijven een podium te bieden.”

Bekijk hier de video's waarin de genomineerden bekend worden gemaakt.

De ondernemingen kunnen zich de komende weken klaarmaken voor de pitchdagen. "Ik kijk enorm uit naar de reis die wij met de deelnemers gaan afleggen en het verder ontdekken van de verhalen achter de genomineerden. We willen ondernemingen in de schijnwerpers zetten die niet alleen succesvol zijn, maar ook bijdragen aan positieve verandering in de samenleving”, zegt Niels Onkenhout, voorzitter van de vakjury MKB en Grootbedrijf.

In april worden de finalisten bekendgemaakt en in mei weten we wie de winnaars zijn van de Koning Willem I Prijzen 2024.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie