ViaLuxery haalt in korte tijd ruim 500.000 euro op met crowdfunding voor uitbreiding boekingsplatform

ViaLuxery haalt in korte tijd ruim 500.000 euro op met crowdfunding voor uitbreiding boekingsplatform

Redactie Baaz

ViaLuxery haalt in korte tijd ruim 500.000 euro op met crowdfunding via het platform CrowdAboutNow. Met de financiering wil oprichter Jan Wegenaar het boekingsplatform verder uitbreiden. In korte tijd is er al ruim 500.000 euro opgehaald, het minimale doelbedrag is daarmee bereikt, maar er kan nog geïnvesteerd worden tot het maximale doelbedrag van 600.000 euro.

ViaLuxery 

Boekingsplatform ViaLuxery is opgericht door Jan Wegenaar. Tijdens de crisis in 2008 werkte hij samen met een Duitse hotelketen die in zwaar weer zat en geen klanten meer had. Wegenaar ontwikkelde een marketingstrategie om de laatste lege hotelkamers te vullen tijdens dalperiodes. “Met ons platform willen we de consument ontzorgen en de hotelier ondersteunen. Helaas staat zo’n 40% van de hotelkamers wereldwijd namelijk leeg en dat is zonde!” stelt Wegenaar. 

Crowdfunding

Om de vraag bij te kunnen benen, wil het platform investeren in uitbreiding door middel van meer locaties en een groter team. Om dit te kunnen bekostigen, is geld nodig. De ondernemer heeft ervoor gekozen om deze financiering op te halen via het platform CrowdAboutNow. Op die manier worden de plannen gefinancierd door de eigen community in plaats van anonieme beleggers. Er is inmiddels ruim 500.000 euro opgehaald met bijna 250 betrokken investeerders. Hiermee is het minimale doelbedrag bereikt, maar ViaLuxery streeft ernaar om uiteindelijk 600.000 euro op te halen.  

De crowdfunding is een lening en de geïnvesteerde bedragen worden in 5 jaar terugbetaald tegen een jaarlijks rendement van 6%. Daarnaast ontvangen investeerders extra’s zoals een hotelarrangement naar keuze. 

Er kan nog geïnvesteerd worden tot 25 maart 2024. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie