'Verstappen-effect' op mobiele netwerk KPN

'Verstappen-effect' op mobiele netwerk KPN

Redactie Baaz

De WK-race van Max Verstappen op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi was ook duidelijk zichtbaar op het snelste mobiele netwerk van Nederland. Vele F1-fans keken de race via 4G en 5G van KPN. Gedurende de wedstrijd die om 14.00 uur begon was er tot wel 60% meer mobiel downloadverkeer dan op een normale zondagmiddag. De piek lag rond de spannende laatste ronde waarbij Max Verstappen zijn titelrivaal Lewis Hamilton uiteindelijk wist te verslaan.

Niet alleen op het mobiele netwerk zorgde de race voor extra drukte, ook via het vaste netwerk van KPN en via de TV-kanalen keken er miljoenen mensen naar de spannende ontknoping. De race was opengesteld voor alle klanten en de live-uitzending noteerde daarom vele miljoenen kijkers.

Volgend jaar gaat streamingdienst Viaplay de Formule 1 uitzenden en hiervoor is KPN een samenwerking aangegaan. Vanaf maart 2022 kunnen KPN klanten een Viaplay abonnement toevoegen aan hun TV, internet of entertainmentbundel waarmee F1 beschikbaar komt voor 3,6 miljoen huishoudens in het hele land.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie