Verleng je je mobiele abonnement of stap je over?

Verleng je je mobiele abonnement of stap je over?

Redactie Baaz

Heb jij een mobiel abonnement afgesloten bij een provider? Dan ben je natuurlijk de enige niet. Vrijwel iedere Nederlander met een mobiele telefoon heeft een abonnement, slechts een klein deel kiest nog voor een prepaid constructie. De meeste abonnementen voor mobiele telefonie hebben een looptijd van één of twee jaar. Maar wat doe je als deze periode erop zit? Ga je eigenlijk altijd in op het aanbod voor contractverlenging van je huidige provider, of is het aflopen van je abonnement voor jou altijd een goed moment om ook eens te kijken naar wat andere providers je te bieden kunnen hebben?

Verlengen is altijd makkelijk

Vaak krijg je al een paar maanden voor je lopende abonnement afloopt een berichtje van je provider. Je komt dan namelijk al in aanmerking voor verlenging, en zij willen je natuurlijk graag al voor je contract is afgelopen verleiden om het te verlengen. Dat gaat vaak heel gemakkelijk. Je wordt bijvoorbeeld gebeld door de provider, en hoeft alleen maar ‘ja’ te zeggen op hun voorstel. Of je kunt online simpelweg op een knop drukken, en verlengt op die manier je abonnement voor een nieuwe periode van een jaar of twee. Een kind kan de was doen.

Ben je volledig tevreden over je provider en wil je graag blijven? Dan is het fijn dat het zo makkelijk gaat natuurlijk. Maar ben je wat minder tevreden, of vraag je je af of een andere provider je misschien precies hetzelfde kan leveren, maar dan voor een lagere prijs? Dan is het beter om niet al te gretig in te gaan op het aanbod. Je kunt dan beter even meerdere mobiele abonnementen vergelijken om te bepalen waarmee je het best af bent.

Hoe vergelijk je de prijzen?

Blijf je bij je huidige provider, dan geeft deze je meestal duidelijk aan wat je gaat betalen, en laat deze je ook zien wat je voor eventuele andere abonnementen van hun kant waar je naar over kunt stappen zou gaan betalen. Wil je echter van provider wisselen, dan is dat wat lastiger.

Mobiele abonnementen of SIM only vergelijken tussen verschillende providers, dat kan een aardige klus zijn. Je moet alle websites van de verschillende providers langs, en goed kijken welke abonnementen qua inhoud aan elkaar gelijk zijn, en je dus goed kunt vergelijken. Een stuk makkelijker is het om een prijsvergelijkingssite dit werk voor jou te laten doen. Dat scheelt een hoop tijd en moeite. Bekijk simpelweg de verschillende abonnementen en wat ze je gaan kosten, en bepaal zelf welke het best bij jouw wensen en eisen past.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie