Verbeter je onderneming met Lean Six Sigma

Verbeter je onderneming met Lean Six Sigma

Redactie Baaz
Uit onderzoek blijkt dat ondernemen de sport is met een kleinste kans op overleven! Van de 100 ondernemingen die 10 jaar geleden zijn gestart zijn, zijn er vandaag de dag minder dan 10 over! Iedere ondernemer wil zijn tijd dan ook nuttig en doelgericht gebruiken om bij die 10 winnaars te horen.

De beste ondernemers zoeken voortdurend naar mogelijkheden om de klant beter te bedienen en daarnaast betere bedrijfsresultaten te boeken en tegelijk snel en wendbaar te zijn. De Lean Six Sigma filosofie is volledig geënt op het maximaliseren van klantwaarde met minimale verspilling en maximale flexibiliteit. Wat is Lean Six Sigma en hoe kun je dit inzetten in jouw onderneming of vakgebied? 

Werkprocessen inzichtelijk maken en verbeteren

De Lean Six Sigma filosofie heeft een heel pallet aan hulpmiddelen die helpen om de echte klantwaarde en verspillingen zichtbaar te maken en daarna doelgericht de juiste verbeteringen door te voeren en te borgen. In de praktijk blijkt dat het eerste onderbuikgevoel over waar problemen zitten en wat de echte oorzaken daarvan zijn vaak niet kloppen. Dit voorkom je met de Lean Six Sigma aanpak. In 1x goed is een belangrijk principe binnen de filosofie.

Hoe word je de grootste in jouw branche?

Wat het geheim is van Lean Six Sigma? Maximaliseren van klantwaarde staat centraal, met name door verspillingen systematisch te elimineren. Daarnaast staat flexibel worden in het leveren van je dienst of producten centraal. Hierdoor zal de klanttevredenheid toenemen, de kwaliteit wordt hoger, de werkdruk neemt af, voorraden verminderen, doorlooptijden worden korter. Door deze filosofie toe te passen, kan je omzet en je bedrijfsresultaat groeien. De meest succesvolle organisaties passen deze bedrijfsfilosofie toe en een aantal zijn daardoor zelfs gegroeid tot de grootste bedrijven in de wereld. Wat let jou om hen daarin na te volgen?

Verbeter je bedrijfsresultaten met UNCplusdelta.nl

Wil je de resultaten in je bedrijf ook voortdurend verbeteren? Bijvoorbeeld het verbeteren van je dienstverlening aan klanten of het slimmer inrichten van je administratie? Dit realiseer je met UNC Plus Delta. Dit bedrijf werkt vanuit de Lean Six Sigma filosofie. Je kunt hiervoor een training volgen of hands-on hulp inschakelen. Wil je meer weten? Je vindt business cases, het actuele trainingsaanbod en de andere diensten op UNCplusdelta.nl.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie