'Verban social media niet van de werkvloer'

'Verban social media niet van de werkvloer'

Redactie Baaz

Je personeel verbieden social media op de werkvloer te gebruiken werkt niet. Uit een onderzoek van Cisco blijkt dat jongeren sterk verbonden zijn met social media.

Cisco geeft vier redenen waarom je social media niet moet verbannen.

 1. Het verhoogt de productiviteit

  Een studie van de AT&T laat zien dat het gebruik van social media de productiviteit van werknemers verhoogt. Uit het onderzoek bleek dat de belangrijkste voordelen van het gebruik van social media het vergroten van de individuele kennis en het verbeteren van de samenwerking tussen teams waren.

  Uit een soortgelijk onderzoek, van de Universiteit van Melbourne, bleek dat het toestaan van social-media-gebruik op de werkvloer de productiviteit met negen procent verhoogde ten opzichte van werkplekken waar het gebruik van social media niet werd toegestaan.

 2. Gebruik van social media verbieden werkt niet

  Het verbannen van social media werkt niet, omdat werknemers toch een manier zullen vinden om de blokkeringen te omzeilen. Zo hebben steeds meer werknemers een smartphone en kunnen ze daarmee toegang krijgen tot sociale netwerken.

 3. Je kunt niet als werkgever social media gebruiken wanneer het jou uitkomt

  Steeds meer bedrijven gebruiken social media om personeel te werven. Bijvoorbeeld een vacature op LinkedIn of het hebben van een Facebook-pagina voor vacatures. Het is onlogisch om werknemers via social media te werven en ze dan vervolgens de toegang tot deze netwerken te verbieden.

 4. Toon vertrouwen in je werknemers

  Je neemt een medewerker aan om zijn kwaliteiten en houding en omdat hij of zij past bij de organisatie. Vervolgens verbied je hem de toegang tot sociale media, omdat deze de werkprestaties zouden beïnvloeden. Hieruit blijkt dat je de werkgever niet vertrouwt. Dat is een vreemde gewaarwording, aldus Cisco.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie