Eind mei leverbaar

Veel noviteiten rond Citroën's C4 SpaceTourer en Grand C4 SpaceTourer

Redactie Baaz
Citroën breidt het aanbod van de C4 SpaceTourer en Grand C4 SpaceTourer uit met de EAT8-automaat voor de BlueHDi 160. Ook de modelnaam ‘Picasso’ wordt definitief in ‘SpaceTourer’ gewijzigd.

Het aanbod wordt versterkt door de introductie van de BlueHDi 160 S&S dieselmotor gekoppeld aan de nieuwe EAT8 automaat. Deze combinatie zorgt voor meer rijplezier en betere prestaties, maar blijft zuinig. 

De nieuwe benaming ‘SpaceTourer’ staat voor een aanbod van 3 MPV’s (waaronder de SpaceTourer), die een aanvulling vormen op de hatchbacks en SUV's van Citroën, en die symbool staan voor ruimte, vindingrijkheid en grenzeloos reizen. 

Meest recente technologieën

Moderne, gebruiksvriendelijke en gezellige producten waarin bestuurder en inzittenden bijzonder comfortabel kunnen reizen, die fraai zijn vormgegeven, en de meest recente technologieën en motoren bieden. 

Uiteraard is voor de C4 SpaceTourer en de Grand C4 SpaceTourer wederom alle Citroën knowhow ingezet op het gebied van stijl, ruimte aan boord, modulariteit, functionaliteit en comfort. Kenmerken die inmiddels meer dan 500.000 klanten hebben overtuigd en ervoor zorgden dat deze auto zeer succesvol is. 

Hij is gebouwd op het EMP2-platform en bevat alle nodige technologieën voor het garanderen van maximale veiligheid, gebruiksgemak in het dagelijkse verkeer en uitzonderlijk rijgemak en -efficiency. 

nieuwste generatie EAT-automaten

Dit voorjaar wordt gekenmerkt door de komst van de nieuwste generatie EAT-automaten voor het C4 SpaceTourer en Grand C4 SpaceTourer gamma. In eerste instantie wordt de EAT8 aangeboden voor de BlueHDi 160 S&S Diesel en later dit jaar ook voor andere motoren. 

De automaat werd samen met de Japanse specialist Aisin ontworpen en ontwikkeld. De ´Efficient Automatic Transmission´ met 8 versnellingen (met bediening op het stuur voor handmatig schakelen) werkt intuïtief en schakelt vloeiend. Deze versnellingsbak biedt bovendien meer efficiency en rijplezier in het dagelijkse verkeer.

Wanneer leverbaar?

De Citroën C4 SpaceTourer en Grand C4 SpaceTourer BlueHDi 160 S&S EAT8 kan in Nederland worden besteld vanaf eind deze maand. De prijs zal later bekend worden gemaakt. 

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie