Veel Nederlanders downloaden bewust verdachte bestanden

Veel Nederlanders downloaden bewust verdachte bestanden

Redactie Baaz

Driekwart van de Nederlanders vindt veiligheid op internet het belangrijkst. Zij verkiezen dit boven snelheid, gebruiksgemak en privacy. Daarentegen geeft n derde wel aan bewust verdachte bestanden te downloaden.

Deze conclusies trekt Microsoft naar aanleiding van een onderzoek op hun website MSN. Opmerkelijk is dus dat een deel bewust hun belangrijke veiligheid in gevaar brengt. De verdachte bestanden worden vooral door jongeren gedownload.

'Dat is verrassend, van jongeren zou je denken dat ze veel van internet weten', aldus Ralf Becks van Microsoft Nederland in een persbericht. Volgens de poll lopen kinderen in de leeftijd van 14 tot 17 jaar de grootste risico’s online. Ouders doen er daarom verstandig aan een oogje in het zeil te houden wanneer hun kinderen internetten.

Een andere opmerkelijke conclusie is dat mensen volgens Microsoft meer tijd besteden aan het uitzoeken van hun toiletpapier dan aan hun webbrowser. 'Dat wijst er op dat veel mensen niet beseffen welke impact hun browserkeuze heeft op hun veiligheid op internet en hun beleving online', zegt Becks. 'De browser kan bijvoorbeeld een belangrijke rol spelen om de privacy online te beschermen.'

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie