'Vanaf deze week ga je betalen voor YouTube'
YouTube maakt de markt een stukje meer volwassen

'Vanaf deze week ga je betalen voor YouTube'

Redactie Baaz
YouTube gaat de strijd aan met betaalde themakanalen, althans dat meldt The Financial Times.

De geruchten deden al geruime tijd de rondte, maar volgens The Fiancial Times is het dan nu echt zover: YouTube gaat deze week aan de gang met betaalde abonnementen op de themakanalen van het videoplatform. Dat betekent volgens het bericht dat je exclusieve content kunt ontsluiten door 1,99 dollar te betalen. Het gaat dus niet om de gehele website, maar om zo'n vijftig kanalen, meldt Villamedia.

YouTube geeft nog geen bevestiging dus het is nog even afwachten of de betaalmuur deze week inderdaad op de website verschijnt. Wel heeft het kanaal laten weten dat het inderdaad bezig is om de mogelijkheden van abonnementen te onderzoeken. Het zou een nieuwe inkomstenbron zijn voor het bedrijf.

Volwassen markt

Dat het dergelijke betaalvormen gaat toepassen is overigens niet vreemd, het is de laatste in het rijtje van online media die exclusieve betaalde content biedt. Veel kranten wereldwijd vragen al om een bijdrage voor volledige artikelen en ook muziekplatform Spotify kon niet langer alle muziek gratis delen. De online mediamarkt is de kinderschoenen ontgroeid en raakt met de verwachte keuze van YouTube weer een stukje meer volwassen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie