Vanaf 2019 heeft elke nieuwe Volvo een elektromotor

Vanaf 2019 heeft elke nieuwe Volvo een elektromotor

Redactie Baaz

Elke Volvo die vanaf 2019 geïntroduceerd wordt, zal voorzien zijn van een elektromotor.

Daarmee komt een einde aan een tijdperk van Volvo-modellen met uitsluitend verbrandingsmotoren en zal elektrificatie een steeds centralere rol spelen in de toekomst van Volvo Cars.
 
Het gaat hier om een van de belangrijkste aankondigingen van de autofabrikant op het gebied van elektrificatie. Meer dan een eeuw na de uitvinding van de verbrandingsmotor maakt deze plaats voor een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de automobielindustrie. 

Mild hybrid-technologie in Volvo

Volvo Cars presenteert de komende jaren een gevarieerd aanbod van volledig elektrische modellen, plug-in hybride auto’s en Volvo’s voorzien van ‘mild hybrid’-technologie. Tussen 2019 en 2021 introduceert Volvo vijf volledig elektrische modellen, waaronder twee modellen van Polestar, de performance-divisie van Volvo. Details over deze toekomstige modellen worden in een later stadium vrijgegeven. 

Volvo vult het aanbod aan met een reeks plug-in hybride auto’s (benzine en diesel). Verder worden alle modellen leverbaar met een 48 Volt ‘mild hybrid’-systeem. Daarmee creëert Volvo een van het grootste geëlektrificeerde modellenaanbod in de markt. Modellen die uitsluitend worden aangedreven door een verbrandingsmotor worden geleidelijk uitgefaseerd. 

De aankondiging onderstreept de inzet van Volvo Cars om de impact op het milieu te minimaliseren en de luchtkwaliteit in steden te verbeteren. Daarbij focust het zich niet alleen op CO2-reductie van auto’s, maar ook van het productieproces. Volvo Cars streeft naar een klimaatneutrale productie vanaf 2025. 


 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie