Van nachtclub naar magische evenementenlocatie: KABUL à GoGo lanceert crowdfunding om uit te breiden op buitenterrein
Van nachtclub naar magische evenementenlocatie: KABUL à GoGo lanceert crowdfunding om uit te breiden op buitenterrein

Van nachtclub naar magische evenementenlocatie: KABUL à GoGo lanceert crowdfunding om uit te breiden op buitenterrein

Redactie Baaz

“Ik wil nooit dat iemand meemaakt wat ik heb meegemaakt, daarom heb ik KABUL à GoGo opgericht” 

KABUL à GoGo, nachtclub en hub voor muziek, kunst en cultuur in Utrecht, lanceert een crowdfunding via CrowdAboutNow. Met de crowdfunding wil de nachtclub uitbreiden met een groot terras en evenementenlocatie op hun buitenterrein, zo kan de club in de zomer - een zware periode voor een nachtclub - ook goed doordraaien. In totaal is 150.000 euro nodig voor de uitbreiding, binnen korte tijd is al meer dan 45.000 euro opgehaald. 

Beeld: ondernemer Omar Waseq in zijn club KABUL à GoGo

De nieuwe nachtclub KABUL à GoGo is begin dit jaar opgericht door de Utrechtse ondernemer Omar Waseq, de club is geïnspireerd door de veerkracht en schoonheid van de Afghaanse cultuur. Naast KABUL à GoGo is Waseq - die als kind vanuit Afghanistan naar Nederland is gevlucht - onder andere bekend van de Utrechtse ondernemingen Filmcafé, de Kaasbar en Teatro aan de Oudegracht.

Brand in het filmcafé

In 2017 opende hij, filmhuis en nachtclub, het Filmcafé. In 2021 woedde er een brand in het Filmcafé, daarmee ging er een culturele plek in Utrecht verloren. “Utrecht kan en wil niet meer zonder een uitgesproken nachtclub, het moet de perfecte plek zijn om vrijheid en zelfexpressie te vieren”, aldus Waseq. Zijn eigen ervaringen in het uitgaansleven zijn een inspiratie voor hem: “Nergens heb ik discriminatie zo ervaren als in het uitgaansleven. Ik wil nooit dat iemand meemaakt wat ik heb meegemaakt, daarom heb ik KABUL à GoGo opgericht”, vult hij aan. 

Magisch terras in Arabische sferen

Na een uitverkocht openingsweekend en succesvolle eerste clubavonden is de club nu klaar voor een volgende fase. De ondernemer wil het buitenterrein naast het pand omtoveren tot een terras en evenementenlocatie, zodat de club ook in de zomer goed kan doordraaien. 

“Het wordt een magisch terras met een fontein, palmbomen, zandstrand en internationale eetkraampjes. Kortom, een veelzijdige ruimte voor zomerfestivals en diverse evenementen”, aldus Waseq. Om de uitbreiding naar het buitenterrein te financieren is de ondernemer een crowdfunding gestart via CrowdAboutNow, in totaal is minimaal 150.000 euro nodig. Ook wordt het bedrag gebruikt om verschillende faciliteiten in het gebouw te verbeteren. 

Beeld: 3D schets van het terras in Arabische stijl

Crowdfunding

Waseq ziet de kracht van een hechte community, de keuze voor crowdfunding is dan ook bewust: “We staan aan het begin van wat een unieke plek gaat worden in Nederland en misschien wel internationaal. In de crowdfunding kan iedereen mee investeren in de uitbreiding, zo wordt het echt een plek van de community.” 

Maar voor de club is de uitbreiding ook van cruciaal belang om de zomer goed door te komen: “We hebben dit écht nodig tegen de moordende concurrentie van de festivals. Samen openen we een plek om trots op te zijn, waar iedereen welkom is en waar cultuur tot leven komt”.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie