Van baan wisselen? Hoger loon blijft belangrijkste reden

Van baan wisselen? Hoger loon blijft belangrijkste reden

Redactie Baaz
Voor de meeste Nederlanders blijft de hoogte van het loon de voornaamste reden om van baan te verwisselen. Maar liefst 79 procent van hen zegt dat ze van baan zouden verwisselen wanneer ze ergens anders meer kunnen verdienen.

Dit blijkt uit onderzoek van Talmark onder 1.046 werkzoekende Nederlanders. Opvallend is dat voornamelijk Millenials graag werken voor een organisatie die een hoger maatschappelijk doel nastreeft. 61 procent van hen zegt dit een belangrijke voorwaarde te vinden voor een toekomstige baan, tegenover slechts 51 procent gemiddeld. 

War for talent

Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt is de war for talent in volle gang. Uit eerder onderzoek van Talmark bleek reeds dat de helft van de werkgevers meer moeite heeft met nieuwe medewerkers te vinden dan nieuwe klanten. 'Op dit moment is de vraag naar nieuwe medewerkers gigantisch', zegt Ricardo Risamasu, directeur van Talmark. 

'Wanneer je als bedrijf je openstaande vacatures niet vervuld krijgt, is de werving van medewerkers ineens een strategisch issue geworden. Bedrijven zonder medewerkers komen immers niet vooruit. Een van de manieren waarop bedrijven hun vacatures proberen vervuld te krijgen is door een hoger loon of verbeterde arbeidsvoorwaarden te bieden.'

Hoger maatschappelijk doel

Ondanks dat bijna tweederde van de Millenials aangeeft graag te willen werken voor een organisatie die er een hoger maatschappelijk doel op nahoudt, blijkt voor 88 procent van hen betere arbeidswaarden zoals een hoger loon, een belangrijke reden om van baan te verwisselen. 

Employer branding

84 procent van de ondervraagden zegt zich voor een sollicitatie te verdiepen in de (werken-bij) website van een potentiële werkgever. Opvallend genoeg stelt bijna de helft van hen dat ze vanwege de vaak gebrekkige informatie op deze websites geen goed beeld van de toekomstige werkgever kunnen vormen. Het is wellicht hierdoor dat vier op de tien ondervraagden aangeeft dat het voor hen niet duidelijk is wat het ‘hogere doel’ van de potentiële werkgever is. 
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie