V90 Cross Country Volvo Ocean Race gaat strijd aan met plastic soep

V90 Cross Country Volvo Ocean Race gaat strijd aan met plastic soep

Redactie Baaz

Volvo onthult de Volvo V90 Cross Country Volvo Ocean Race. Een deel van de aanschaf doneert Volvo aan de bestrijding van de zogenaamde plastic soep, de enorme hoeveelheid plastic en ander afval dat in de oceanen drijft.

Van de eerste 3.000 verkochte exemplaren van de Volvo V90 Cross Country Volvo Ocean Race gaat €100,- van de aanschafprijs naar het Volvo Ocean Race Science Programme dat onderzoek doet naar de plasticsoep. Kopers helpen hiermee indirect de oceanen schoner te maken. De donatie van in totaal €300.000,- moet Volvo’s langdurige inzet voor de bescherming van het milieu onderstrepen.

De Volvo V90 Cross Country Ocean Race is ontwikkeld door designers en engineers van de Special Vehicles-afdeling van Volvo Cars in Torslanda, Zweden. De afdeling is gespecialiseerd in het ontwerpen van exclusieve, op maat gemaakte Volvo-modellen waaronder de ultraluxe Excellence-versie van de Volvo XC90. 

Extra complete uitrusting Volvo

De Volvo V90 Cross Country Volvo Ocean Race biedt een extra complete uitrusting met onder andere Park Assist vóór, luchtvering achter, Sensus navigatie, een elektrisch bedienbare achterklep, IntelliSafe Surround, zonneschermen, Keyless Drive en een Volvo Guard Alarm. 

Als basis dient de V90 Cross Country Pro met standaard Full-LED Active High Beam koplampen, LED-mistlampen, City Safety en Adaptive Cruise Control met de geavanceerde rijassistentie Pilot Assist.

Koalin Grey en Flare Orange

Verder is de Volvo V90 Cross Country Volvo Ocean Race te herkennen aan zijn expressieve design voor zowel ex- als interieur. Mat grijze (‘Koalin Grey’) en oranje (‘Flare Orange’) accenten worden gecombineerd met de carrosseriekleur ‘Crystal White’, exclusieve 20-inch lichtmetalen velgen en speciale ‘piping’ en stiksels in het interieur.
 
De contourstoelen van de V90 Cross Country Volvo Ocean Race zijn voorzien van lederen/textiel bekleding en een Volvo Ocean Race-inscriptie. 

Begin 2018 in showroom

Vier USB-poorten, een 230V-aansluiting, een waterbestendige opbergtas en omkeerbare textiel/vinyl stoelhoezen benadrukken zijn rol als ultieme ‘Get Away Car’. Optioneel levert Volvo een bijpassende dakkoffer in de kleur van de carrosserie. 

De V90 Cross Country Volvo Ocean Race staat begin 2018 bij de Volvo-dealer maar is al te bestellen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie