Urencriterium voor zelfstandigenaftrek verdwijnt

Urencriterium voor zelfstandigenaftrek verdwijnt

Redactie Baaz

Als ondernemer ken je de fiscale voordelen die je kunt krijgen bij de inkomstenbelasting. Als het goed is weet je ook dat je minimaal 1225 uur per jaar aan je onderneming kwijt moet zijn om voor die voordelen in aanmerking te komen. Dat urencriterium gaat in de toekomst verdwijnen.

Het urencriterium houdt in dat je minimaal 1225 uur per jaar in je onderneming moet steken om in aanmerking te komen voor de fiscale voordelen bij de inkomstenbelasting. Is dat erg? Voor kleinere ondernemingen wel. Zij halen dat aantal uren namelijk niet altijd omdat ze bijvoorbeeld ook in deeltijd werken. Bovendien levert de regeling nogal wat administratieve rompslomp op.

GroenLinks

Om die redenen wilde GroenLinks van het urencriterium af en het vervangen door het zogenaamde omzetcriterium met een glijdende schaal. Dat houdt in dat een ondernemer boven een bepaald bedrag een hele zelfstandigenaftrek mag ontvangen en daaronder de helft daarvan, zo meldt dezaak.nl.

Even wachten

Goed nieuws dus voor de (kleinere) ondernemer. Maar het is nog wel even wachten totdat het werkelijkheid wordt. Hoewel de motie voor het voorstel is aangenomen, komt er begin volgend jaar pas een uitgewerkt voorstel waarin duidelijk wordt hoe de nieuwe regeling er precies uit gaat zien. Nog even je uren bijhouden dus!

Om te weten te komen wat er nou precies wel en niet meetelt met het huidige urencriterium, kun je de site van De Zaak even opzoeken.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie