Uniek: Alkmaar krijgt haar eerste internationale conferentie

Uniek: Alkmaar krijgt haar eerste internationale conferentie

Redactie Baaz

Op 20 & 21 september 2022 wordt een allereerste internationale conferentie georganiseerd in Alkmaar “Building Scalable Ventures”, locatie de Grote st Laurenskerk. Dit is een conferentie over het bouwen van schaalbare en snelgroeiende ondernemingen met gerenommeerde sprekers en bezoekers uit alle hoeken van de wereld.

De conferentie is een initiatief dat wordt ondersteund door organisaties die het ondernemersklimaat in Alkmaar en omstreken een warm hart toe dragen, waaronder Brainblurb Startup Studio, Alkmaar Marketing, Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, Kaasstad Kapitaal, Urban Nomads Club, Jumpstart, en de Gemeente Alkmaar. Sinan Gul van Brainblurb Startup Studio: “Het belangrijkste doel is met deze conferentie het ecosysteem voor schaalbare ondernemingen in Alkmaar en omstreken te versterken en Alkmaar internationaal echt op de kaart te zetten. Daarnaast willen we natuurlijk ook al onze internationale gasten geweldige twee dagen bezorgen door ze inspirerende sprekers voor te schotelen en ze al het moois in Alkmaar en omstreken te laten zien.” 

Tijdens de conferentie zullen belangrijke thema’s voor schaalbare ondernemingen, zoals toegang tot kapitaal en de mindset die nodig is om een schaalbare onderneming te bouwen, worden behandeld. Ger Welbers van Alkmaar Marketing: “Na twee moeilijke jaren door de covid pandemie zijn we héél blij dat we met deze conferentie een positieve impuls kunnen geven aan ondernemend Alkmaar.” De conferentie zal een terugkerend event zijn, met elke editie weer de kans voor Alkmaar zich te presenteren aan de internationale business community. Daniël Banis van Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord: “In onze regio zijn al héél veel prachtige bedrijven die hard groeien en internationaal actief zijn. Dit event is een mooie gelegenheid om onze succesverhalen ook een groter podium te bieden. We mogen onszelf best wel eens op de borst kloppen.” 

Building Scalable Ventures is een grote conferentie waarvoor, naast de Grote Kerk van Alkmaar, ook andere locaties in de binnenstad worden gebruikt. De logistieke voorbereiding wordt verzorgd door DOSS Event Support uit Alkmaar. Mirella Doss van DOSS Event Support: “Wij vinden het super gaaf om dit internationale event in Alkmaar te mogen ondersteunen. Elk event is natuurlijk bijzonder, maar dat het hier een eerste internationale conferentie in Alkmaar betreft maakt het wel heel speciaal voor ons.”  Begin juni zal de kaartverkoop voor de conferentie beginnen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie