UNICEF en Flexport.org sluiten partnerschap wereldwijde hulpverlening

UNICEF en Flexport.org sluiten partnerschap wereldwijde hulpverlening

Redactie Baaz

Het United Nations Children's Fund (UNICEF) en Flexport.org, de CSR-tak van Flexport, een leider in wereldwijde supply chain-technologie, zijn een nieuwe samenwerking aangegaan om de toegang tot humanitaire hulp en logistiek wereldwijd te verbeteren. 

UNICEF

Deze aankondiging bouwt voort op de bestaande samenwerking tussen UNICEF en Flexport.org. Deze begon in 2021 en heeft ertoe bijgedragen dat kinderen en hun families in Afghanistan, Tsjaad, Ethiopië, Pakistan, Oekraïne, Venezuela en Jemen toegang kregen tot essentiële goederen en diensten. In de afgelopen twee jaar heeft Flexport.org ondersteund bij de levering van meer dan 500.000 kilo aan essentiële goederen voor de wereldwijde humanitaire hulpverlening van UNICEF. Dankzij de samenwerking heeft Flexport nu al voor meer dan 2 miljoen dollar aan transport ter beschikking gesteld. Dit omvat kant-en-klaar therapeutisch voedsel, spuiten voor vaccinaties, WASH (water, sanitair en hygiëne)-benodigdheden, luiers, dekens en watertanks, maar ook het aanvullen van voorraden en temperatuur gecontroleerde opslag.

Dankzij de nieuwe samenwerking zal UNICEF de humanitaire hulp over de hele wereld kunnen versterken aan de hand van vier pijlers:

  • In-kind transport van goederen die wereldwijd door UNICEF worden verscheept via lucht-, zeevracht of land transport tijdens humanitaire crises en ter ondersteuning van de programma's en prioriteiten van UNICEF.
  • Logistieke noodoplossingen, waaronder opslagdiensten, op maat gemaakte logistieke ondersteuning en gerichte expertise als de situatie daarom vraagt.
  • Duurzame supply chain-oplossingen om de ecologische, sociale en economische impact van logistiek te verminderen.
  • Strategische supply chain-planning om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die de toegang tot essentiële voor pm raden op de moeilijkst bereikbare plaatsen verbeteren.

"Efficiënte, gestroomlijnde logistiek is cruciaal voor wereldwijde humanitaire hulpverlening", zegt Kristen Dohnt, leider van Flexport.org. "We zijn verheugd om samen te werken met UNICEF en onze gezamenlijke expertise te benutten om logistieke knelpunten het hoofd te bieden en de levering van humanitaire hulpgoederen naar kinderen in nood te verbeteren, met name in afgelegen en lastig te bereiken locaties.”

"Supply chains komen onder intense druk te staan tijdens noodsituaties" aldus Etleva Kadilli, directeur van de wereldwijde bevoorrading en logistieke operaties van UNICEF. "Dit partnerschap met Flexport.org zal UNICEF helpen knelpunten aan te pakken en levensreddende voorraden snel te leveren aan kinderen en hun gemeenschappen in tijden van crisis. We zijn dankbaar voor de steun en samenwerking van Flexport.org om supply chain- en logistieke oplossingen te vinden zodat geen enkel kind achterblijft."

Lees ook: Verkies altijd veiligheid boven alles | Baaz.nl

https://www.winmagpro.nl/cybercriminelen-richten-zich-met-nepvacatures-op-studenten

https://www.winmagpro.nl/crowdstrike-en-aws-versnellen-ontwikkeling-van-ai-in-cybersecurity

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie