Uber overstijgt kwartaalverwachtingen

Sterre Hartjes
Uber heeft in het derde kwartaal een omzetstijging van 30 procent gemaakt, waarmee deze is opgelopen tot 3.81 miljard dollar. Desondanks heeft Uber verlies gedraaid, al hoopt het bedrijf in 2021 weer winst te boeken.

Stijging voor Uber

De kosten van Uber zijn flink gestegen naar $ 4.92 miljard. Dit is een stijging van 33 procent. Dat Uber zoveel geld kwijt is, komt door het verbreden van diensten in andere gebieden. Ook betaalt Uber delen van het bedrag dat wordt gevraagd voor ritten om ze zo goedkoop mogelijk te houden voor de consument. 

Uber Eats

Analisten van Uber hadden voor het derde kwartaal een omzet van $ 3.69 miljard ingeschat. Dit heeft Uber weten te overtreffen met een omzet van $ 3.81 miljard. De omzet van het maaltijdbezorgingsplatform Uber Eats is met 64 procent gestegen. De taxikant van het bedrijf had daarentegen een stijging van 19 procent.

Tegenslag op de beurs

Het nettoverlies in het derde kwartaal is gestegen naar $ 1.16 miljard. Vorig kwartaal heeft Uber ook aan een flink verlies geleden. Een jaar eerder in dezelfde periode was dit nog een verlies van $ 986 miljoen. Dit komt waarschijnlijk door de tegenslag die het heeft gehad op de beurs van mei. De prijs van het aandeel heeft daarna ongeveer een derde van zijn waarde verloren. Topman Dara Khosrowshahi verwacht deze klap snel te kunnen herstellen.