Twitch vernieuwt partnerprogramma's

Twitch vernieuwt partnerprogramma's

Redactie Baaz

Twitch, de interactieve livestreamingdienst, heeft drie belangrijke vernieuwingen aangekondigd met betrekking tot het genereren van inkomsten voor streamers. Deze bouwen voort op de veranderingen die vorig jaar zijn doorgevoerd om streamers te helpen meer inkomsten te genereren en een duurzame carrière op te bouwen via de livestreamingdienst.

Voor een gedetailleerd overzicht van de vernieuwingen die streamers kunnen verwachten, neem een kijkje hieronder:

  • Vanaf 1 mei breidt het vorig jaar gelanceerde Partner Plus-programma uit - Dit Partner-programma biedt streamers die aan de kwalificatiecriteria voldoen een aandeel van 70% in netto-abonnementsinkomsten. De criteria om hiervoor in aanmerking te komen, worden versoepeld en uitgebreid naar Affiliates. Tevens introduceert Twitch een nieuwe inkomensverdeling waarbij streamers een 60/40-inkomensaandeel kunnen verdienen. Deze uitbreiding betekent dat drie keer zoveel streamers kunnen profiteren van hogere netto-inkomstenaandelen. Zodra de wijzigingen in mei worden doorgevoerd, wijzigt de naam van het ‘Partner Plus Programma’ in het ‘Plus Programma’.
  • Vanaf vandaag wordt het plafond van 100.000 Amerikaanse dollar verwijderd voor streamers met een 70/30-inkomstenaandeel - Dit betekent dat streamers die meer dan 100.000 Amerikaanse dollar verdienen aan abonnementen een netto-inkomstenaandeel van 70% kunnen blijven verdienen in plaats van terug te keren naar een netto-inkomstenaandeel van 50%. Deze verandering verhoogt uiteindelijk de omzet en het groeipotentieel van streamers.
  • Vanaf juni 2024 gaat Twitch het betalingsmodel voor Prime Gaming-abonnementen wijzigen in een vast tarief voor elk land - Dit zorgt ervoor dat het maandelijkse Twitch-abonnement voor Prime-leden een groot voordeel is voor de Twitch-community op lange termijn.

De veranderingen zijn een belangrijke stap voorwaarts in het doel van Twitch om livestreamen meer lonend te maken en feedback van de community te behartigen. Twitch werkt aan het creëren van een transparant kader voor compensatie van streamers op lange termijn. Hiermee willen ze streamers die zich toeleggen op livestreaming belonen en stimuleren om de zichtbaarheid van hun carrières te vergroten.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie