Twee derde werknemers heeft ambitie om door te groeien binnen huidige baan

Twee derde werknemers heeft ambitie om door te groeien binnen huidige baan

Redactie Baaz
68 procent van de Nederlandse werknemers heeft de ambitie om door te groeien binnen het bedrijf waarvoor zij werkzaam zijn.

Dit blijkt uit een onderzoek van Horizon Training & Ontwikkeling, gehouden onder 1.015 werkende Nederlanders. Opvallend is dat bijna de helft van de ondervraagden vindt dat de werkgever verantwoordelijkheid draagt voor de persoonlijke ontwikkeling van de medewerkers.

Van alle werkenden hecht de jongere generatie de meeste waarde aan een toekomstperspectief bij de huidige werkgever. Acht op de tien jongeren zoekt mogelijkheden omĀ  door te groeien.

High potentials

Uit het onderzoek blijkt verder dat werkgevers wel op de hoogte zijn van de behoefte naar ontwikkeling onder de jongste werknemers, maar van mensen die langer in dienst zijn is de groeiambitie minder in beeld. Zo zegt een derde van de ondervraagden dat binnen hun organisatie voornamelijk high potentials de kans krijgen om zichzelf te ontwikkelen.

Persoonlijke ontwikkeling

48 procent van de werknemers vindt dat de werkgever de verantwoordelijkheid draagt voor zijn ontwikkeling. Het is daarom opvallend dat een derde van hen zegt dat het klimaat binnen de eigen organisatie hier niet aan bijdraagt.

Persoonlijke ontwikkeling is niet alleen aantrekkelijk voor de medewerkers, zo denkt 80 procent van de ondervraagden dat hun ontwikkeling een belangrijke bijdrage levert aan het succes van de organisatie.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie