Triple IT wint Erasmus Innovatie Award 2014
Triple IT wint Erasmus Innovatie Award 2014

Triple IT wint Erasmus Innovatie Award 2014

Redactie Baaz
Triple IT is benoemd tot het meest innovatieve onderneming van ons land door de jury van de Erasmus Innovatie Award 2014.

Triple IT kreeg de prijs uitgereikt tijdens de landelijke 'Dag van de Sociale Innovatie' door de Secretaris-Generaal van het Ministerie van Economische Zaken, Maarten Camps. Triple IT is actief op het gebied van content, media en technologie voor internet en mobiele technologieën.

Arbeidsverhoudingen

Volgens de jury krijgt Triple IT de prijs voor meest innovatieve onderneming wegens 'de combinatie tussen innovatie, uitvoering en cultuur waar het bedrijf op voortbouwt.' Hierbij valt te denken aan initiatieven van de organisatie op het gebied van interne samenwerking en communicatie, maar ook kenmerken van leiderschap om in te spelen op opkomende mogelijkheden. Dit heeft onder meer geresulteerd in oplossingen als 'Mobile Viewpoint' waarbij mensen - waar ook ter wereld - real time video's kunnen versturen zonder satelliet. Van dergelijke oplossingen maakt onder andere de BBC gebruik in journalistiek lastige situaties. De jury spreekt dan ook haar waardering uit over de maatschappelijke bijdrage van de oplossingen van Triple IT door "het toegankelijker maken van informatie voor een breed publiek'.

Onderzoeksleider professor Henk Volberda van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) geeft aan dat "Triple IT in staat is gebleken om nieuwe technologieën, interne samenwerking, en een vooruitstrevende houding met elkaar te combineren om zo in te spelen op de snel veranderende markt waarin het bedrijf opereert."

Andere genomineerden waren Incotec Group, Nunhems BV en YoungCapital - toonaangevende voorbeelden van innovatieve bedrijven. Op basis van data uit de Erasmus Concurrentie en Innovatie Monitor 2013 - 2014, desk research en interviews bij bedrijven waren deze vier organisaties genomineerd voor de Erasmus Innovatie Award 2014.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie