Toyota onthult prijzen van de Land Cruiser

Toyota onthult prijzen van de Land Cruiser

Redactie Baaz

Toyota heeft alle uitvoeringen en prijzen bekend van de nieuwe Land Cruiser. In personenuitvoering is het 4x4-icoon van Toyota leverbaar vanaf 69.575 euro rijklaar.

Hierbij gaat het om de 3-deurs Land Cruiser 2.8 D-4D Comfort met handgeschakelde 6-bak. Als bedrijfswagen beginnen de prijzen bij 31.895 euro, exclusief BTW en BPM. De omvangrijke standaarduitrusting omvat onder meer permanente 4WD met centraal Torsen® limited slip sperdifferentieel, airconditioning, cruise control, keyless entry en een alarmsysteem.

Kracht Toyota Land Cruiser

De Toyota Land Cruiser is van oudsher ontwikkeld om het zwaarste terrein het hoofd te kunnen bieden. Met onderdelen van Toyota’s vrachtwagendivisie werd een over-gedimensioneerd ladderchassis gebouwd met zware assen. Op dit chassis bouwde Toyota de carrosserie. 

Al ruim 65 jaar staat Toyota’s op een ladderchassis. Dankzij dit ladderchassis is de bodemvrijheid enorm en de veerweg van de wielen lang, ideaal voor in het zware terrein. Het stelt de Land Cruiser in staat onbegaanbare wegen begaanbaar te maken. 

Ook als 7-zitter

De Land Cruiser is breed inzetbaar. Daarom is het leveringsprogramma breder dan ooit tevoren. De handelbare 3-deurs is er met de keuze uit 3 uitrustingsniveaus. De beduidend langere 5-deurs kent 4 uitrustingsniveaus met 5 zitplaatsen en 3 uitvoeringen met 7 zitplaatsen. 

Het tweede uitrustingsniveau van de nieuwe Toyota Land Cruiser betreft de Challenger. Deze nog luxere versie is standaard voorzien van onder andere 17-inch lichtmetalen velgen, een 6-trapsautomaat, climate control, Full Map navigatie, een achteruitrijcamera en parkeersensoren achter. De prijzen op geel kenteken starten bij 77.100 euro. 

De volgende versie is de Professional, vanaf 85.965 euro. Toevoegingen zijn 19-inch i.p.v. 17-inch lichtmetalen velgen, LED-koplampen, lederen bekleding, stoelverwarming en -ventilatie, een JBL-audiosysteem en de actieve veiligheidssystemen van Toyota Safety Sense. De 5-deurs Executive is de meest luxe uitvoering van de nieuwe Land Cruiser. Met onder andere luchtvering met automatische niveauregeling en een groot glazen schuif-/kanteldak. De prijzen beginnen bij 100.175 euro.

De nieuwe Land Cruiser is per direct bij de Toyota dealer te bestellen; de leveringen beginnen op 15 november.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie