Tork introduceert certificering voor CO2-neutrale dispensers
CO2-neutrale dispensers

Tork introduceert certificering voor CO2-neutrale dispensers

Redactie Baaz

Tork, een merk van Essity, is als eerste in Europa in staat om de CO2-uitstoot van geselecteerde zeep-, toiletpapier- en handdoekdispensers gedurende de gehele levenscyclus1 te verminderen en te compenseren.

Tork leidt de weg naar CO2-neutraliteit

Tork, onderdeel van Essity, is het eerste merk in Europa dat de CO2-uitstoot reduceert en compenseert over de gehele levenscyclus van geselecteerde producten: zeep-, toiletpapier- en handdoekdispensers. ‘’We zijn verheugd dat we een CO2-neutrale reeks Tork dispensers mogen aanbieden. De dispensers zijn niet alleen effectief in het bieden van uitstekende hygiëne, maar dragen ook bij aan het verminderen van het broeikaseffect. De nieuwe certificering moet bijdragen aan de duurzaamheidsambities van onze klanten’’, aldus Reneé Remijnse, Communications Director Sustainability bij Essity.  

Essity heeft de CO2-uitstoot voor de 27 Tork dispensers al verminderd door gecertificeerde hernieuwbare elektriciteit te gebruiken tijdens de productie. Om CO2-neutraal te worden, compenseert het bedrijf nu de resterende uitstoot door te investeren in gecertificeerde klimaatprojecten van ClimatePartner. De geselecteerde projecten verminderen CO2-uitstoot door schoon drinkwater te leveren in Cambodja, te voorzien in energiezuinige kooktoestellen in India en bosbescherming in Indonesië te ondersteunen. 

Duurzaamheid in Actie: Ontdek de Duurzame Kenmerken van Tork Dispensers en Hygiëneoplossingen

Alle Tork dispensers zijn ontworpen met duurzaamheid als uitgangspunt. Van het gebruik van duurzame materialen tot aan het reduceren van verbruik tot wel 40% voor verschillende systemen. Daarnaast biedt Tork datasensoren aan voor betere schoonmaakroutines en de ‘Easy to Use’-certificering van de Zweedse Reumavereniging voor meer gebruiksgemak. Ga voor meer informatie naar de Tork website www.tork.nl. Voor meer informatie over de Tork CO2-neutrale dispenser klik hier.

Tork maakt deel uit van het wereldwijde hygiëne- en gezondheidsbedrijf Essity. Dit bedrijf wordt erkend als een bedrijf met sterke duurzaamheidsambities en doelstellingen3. Deze duurzame aanpak voert Tork al sinds het ontstaan (1968) in haar producten en diensten door. 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie