Top 100 homovriendelijkste organisaties op komst

Top 100 homovriendelijkste organisaties op komst

Redactie Baaz

COC Nederland stelt door middel van een onderzoek een lijst met de honderd vriendelijkste organisaties samen.

Volgens het COC ligt homoseksualiteit op de werkvloer vaak gevoelig. Uit eerder onderzoek bleek dat ruim 33 procent van de homomannen en 25 procent van de lesbovrouwen op hun werk niet uit de kast zijn. Homo's en lesbiennes zeggen respectievelijk met 7 en 14 procent last te hebben van discriminatie op het werk vanwege hun seksuele geaardheid.

'Nare stereotype grapjes zijn aan de orde van de dag, mensen worden aangesproken met homo en vaak is de norm dat je je zo hetero mogelijk gedraagt. Lesbiennes en homo's ervaren vaak een gevoel van druk en onveiligheid wat zelfs kan resulteren in verminderde productiviteit en ziekteverzuim', aldus Gerrit Jan Wielinga van COC Nederland.

Met de Sfeermeter wil de organisatie het gesprek over de positie van lesbiennes en homo's op het werk op gang brengen. Volgens voorzitter Vera Bergkamp zegt de wijze waarop een bedrijf met homo's en lesbiennes, bi's en transgenders omgaat veel over de algemene sfeer op de werkvloer. Meedoen met het onderzoek is mogelijk via Sfeermeter.com, Facebook of LinkedIn. De resultaten worden naar verwachting komend najaar gepubliceerd.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie