Too Good To Go kiest voor BrightPensioen

Too Good To Go kiest voor BrightPensioen

MVO
Redactie Baaz

Too Good To Go heeft gekozen voor BrightPensioen. Medewerkers van het platform tegen voedselverspilling kunnen daardoor hun eigen pensioenpot opbouwen bij BrightPensioen. Het aantal werkgevers dat inmiddels is aangehaakt bij deze uitdager in de pensioenmarkt is het laatste jaar boven de 500 gekomen. Het zijn vaak jongere ondernemingen die flexibiliteit willen en daarom kiezen voor een alternatief, zoals BrightPensioen. 

Sjaak Zonneveld, directeur BrightPensioen: “Als je start met een bedrijf denk je nog niet na over zaken zoals een pensioen voor de medewerkers regelen. Maar na die eerste fase word je vanzelf gedwongen daarover na te denken. Je wilt aantrekkelijk zijn en blijven als werkgever en je krijgt er vragen over van mensen in jouw bedrijf. Tegelijkertijd wil je ‘agile’ blijven, op de kosten letten en je nog niet vastleggen aan pensioencontracten. BrightPensioen is zelf ook een jong bedrijf. We snappen dus heel goed wat er speelt bij de jongere bedrijven. Die zoeken flexibiliteit en een club die meedenkt. En dat is ook wat Too Good To Go bij ons heeft gevonden.”

Geertje Zeegers, Country Manager van Too Good To Go Nederland, vult daarop aan: “Wat fijn is aan BrightPensioen is dat je je medewerkers in staat stelt een eigen pensioenpot op te bouwen en dat je als werkgever zelf kan bepalen welke financiële bijdrage je daaraan levert, als het ware faciliterend. Het is zeer laagdrempelig en flexibel, en de informatievoorziening over pensioen wordt uit handen genomen door de rol die BrightPensioen pakt. Wat voor ons daarnaast ontzettend belangrijk is, is het feit dat BrightPensioen alleen maar duurzaam belegd. Dat is helemaal in lijn met hoe wij als B Corp in business for good zitten.”

BrightPensioen, waar duizenden zzp’ers hun eigen pensioenpot opbouwen, wordt steeds vaker gekozen door bedrijven die hun werknemers deze mogelijkheid willen geven. Bedrijven als Blendle, Vandebron, Temper, Broad Horizon, Flow Traders, Youfone, Wundermart, Polarsteps en Channable gingen Too Good To Go voor. 

Van oudsher was pensioenopbouw de verantwoordelijkheid van een werkgever. Via een pensioenfonds of -verzekeraar wordt een collectieve pensioenregeling afgesloten voor alle medewerkers. Hierbij is er weinig flexibiliteit. Voor sommige bedrijven is dit nog steeds verplicht. Maar (jonge) bedrijven die zich niet verplicht bij een pensioenfonds hoeven aan te sluiten en toch iets willen doen voor hun werknemers op pensioengebied, kiezen steeds vaker voor nieuwe spelers zoals BrightPensioen

Werknemer zelf aan het stuur

Bij BrightPensioen bouwt een medewerker individueel aanvullend pensioen - lijfrente - op in de derde pijler. Het verschil met pensioen in de tweede pijler zit ‘m vooral in de flexibiliteit en verantwoordelijkheid. De medewerker zit zelf aan het stuur van zijn pensioenrekening en beheert deze online. De werkgever geeft eventueel een toelage op het salaris, maar dat is niet verplicht. Maandelijks incasseert BrightPensioen de inleg en belegt deze tegen kostprijs. De medewerker ontvangt het fiscale voordeel terug van de Belastingdienst. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie