TomTom introduceert een cloud-native in-dash navigatieoplossing: TomTom Navigation for Automotive

Redactie Baaz
TomTom (TOM2), de specialist op het gebied van locatietechnologie, introduceert TomTom Navigation for Automotive: een cloud-native, hybride navigatieoplossing ontwikkeld voor de automotive industrie.

omTom’s navigatie is de meest gebruikte oplossing onder autofabrikanten. De nieuwste versie is cloud-native en beschikt over supersnelle en up-to-date routebegeleiding, zoekfuncties en de nieuwste kaarten. Tegelijkertijd biedt het nog steeds een offline modus. Wanneer er geen internetverbinding beschikbaar is, schakelt de oplossing over op de ingebouwde software en kaarten, zodat deze onder alle omstandigheden beschikbaar zijn.

"Met de cloud als kern van de nieuwe TomTom Navigation for Automotive hebben we de veiligheid en het comfort van een in-dash systeem gecombineerd met de altijd up-to-date en supersnelle ervaring van een smartphone app”, aldus Antoine Saucier, Managing Director bij TomTom Automotive.

Veiliger en comfortabeler

Automobilisten zullen een nieuwe gebruikersinterface ervaren die is ontworpen volgens de TomTom principes veiligheid en gebruiksgemak. De intuïtieve interface kan worden weergegeven op de middenconsole, de dashboarschermen, het head-up display (HUD) en de passagiersschermen in verschillende groottes en beeldverhoudingen. Deze geïntegreerde aanpak betekent dat belangrijke informatie, zoals afslag- en rijbaanbegeleiding en waarschuwingen voor verkeer en gevaren, ook op het HUD- of het dashboardscherm van de auto kunnen worden geprojecteerd. Dit maakt de rit in de auto niet alleen veiliger maar ook comfortabeler. De automobilist kan ook rechtstreeks communiceren met de navigatie van TomTom via gebruiksvriendelijke spraakondersteuning van Amazon AlexaCerence of Houndify.

Actieradius visualiseren

TomTom’s navigatiesysteem kan worden geïntegreerd met voertuigsensoren, zodat het belangrijke informatie kan weergeven over advanced driver assistance systems (ADAS) en of het voertuig moet tanken of opladen. Dynamic Range Mapping helpt automobilisten om de actieradius van hun voertuig te visualiseren – vooral belangrijk voor elektrische voertuigen. Als de voorspelde actieradius onvoldoende is om de geselecteerde bestemming te bereiken, wordt de bestuurder gewaarschuwd om een oplaadlocatie te zoeken en krijgt hij een kostenvergelijking van de beschikbare oplaadpunten te zien die zich op de route en binnen bereik bevinden. Het gekozen oplaadpunt wordt dan toegevoegd als tussenstop op de weg naar de bestemming.

Antoine Saucier voegt toe: "We blijven streven naar veiligere wegen, gemakkelijker rijden en schonere lucht. TomTom's nieuwe full-stack in-dash navigatie is er klaar voor om de mogelijkheden van de geautomatiseerde en elektrische voertuigen van morgen te benutten."

Gemakkelijk te integreren

TomTom's nieuwe navigatie biedt autofabrikanten een snelle en kosteneffectieve route naar een optimale navigatie-ervaring. De technologie is gemakkelijk te integreren in elk infotainmentsysteem, zoals is aangetoond door meerdere tier 1-leveranciers. De aanpasbare oplossing kan werken met meerdere merken, autolijnen – instap-, volume of premium model – en voertuigtypes, overal ter wereld. De oplossing wordt aangeboden als één voorgeïntegreerde oplossing en wordt geleverd via gebruiksvriendelijke SDK's en API's.

TomTom Navigation for Automotive zal door internationale autofabrikanten worden gebruikt voor meerdere merken en autolijnen.

afbeelding van Redactie Baaz

Redactie Baaz | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie