Toekomst economie VS nog altijd onzeker

Redactie Baaz
Terwijl de cruciale datum van 2 augustus nadert, is de stemming over een nieuw bezuinigingsplan uitgesteld.

Langzaam naderen we 2 augustus, de dag waarop zal blijken of de Republikeinen en Obama samen de Verenigde Staten kunnen behoeden voor een eventuele nieuwe crisis. Lukt dat niet en heeft de Amerikaanse regering geen geld meer om rekeningen en overheidsuitgaven te bekostigen, dan kan dat nog wel eens van grote invloed zijn op de wereldeconomie. Nu zijn de staatsobligaties van Amerika immers nog heel wat waard, maar hoe zou dat zijn als er geen akkoord bereikt wordt voor 2 augustus?

Het Huis van Afgevaardigden zou vandaag stemmen over een voorstel van John Boehner. Omdat de bezuinigingen lager uitvielen dan in eerste instantie was berekend, moeten er meer bezuinigingen worden gezocht om het voorstel alsnog aan te kunnen bieden, schrijft nu.nl. Om die reden is de stemming uitgesteld.

Als het voorstel donderdag alsnog wordt goedgekeurd tijdens een stemming door het Huis van Afgevaardigden, komt het plan bij de Senaat terecht waarvan de meerderheid uit Democraten bestaat die liever niet bezuinigen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie