Tips: bedrijfsuitjes en de fiscus

Redactie Baaz
Hoe zorg je voor een leuk bedrijfsuitje waar je portemonnee niet al te veel onder te leiden heeft? Maak het aftrekbaar en zorg dat het je personeel en bedrijf ten goede komt. Enkele tips.

Een bedrijfsuitje of personeelsfeest is niet alleen maar in het leven geroepen om je medewerkers van gratis drank te voorzien. Als je het goed aanpakt, zal het de zogenaamde teamspirit van je personeel ten goede komen en indirect dus ook je bedrijf. Bovendien hoeft het allemaal niet zoveel te kosten, de fiscus betaalt namelijk mee. Mits je aan een aantal voorwaarden voldoet natuurlijk.

Onbelaste personeelsfeesten

Wanneer je besluit om het feest binnen de muren van je bedrijf te houden, stelt de fiscus je vrij van belasting. Dit geldt ook voor werknemers van andere vestigingen, locaties of kantoren.

Bedrijfsuitje

Veel activiteiten voor het personeel, vinden natuurlijk op een externe locatie plaats. In dat geval geldt dat alle kosten fiscaal aftrekbaar zijn, mits deze redelijk zijn. Bovendien moet je als werkgever minstens 75 procent van je medewerkers de mogelijkheid bieden deel te nemen aan het uitje. Heb je een grote onderneming? Dan geldt dit voor 75 procent van de medewerkers die binnen het bedrijf tot een bepaalde eenheid, afdeling of teamverband horen.

Tips

Er is natuurlijk van alles te verzinnen als invulling van een bedrijfsuitje. Als werkgever is het echter wel van belang dat je het uitje zo aantrekkelijk maakt voor iedereen. Als je het goed doet, versterkt het samenwerkingsgevoel tussen je werknemers, waarvan je ook binnen het bedrijf profijt zult hebben.
Goed om te bedenken is dat een goede organisatie van groot belang is. Heb je daar zelf geen tijd voor, schakel dan een geschikte medewerker in om het uitje te verzorgen. Stel je medewerkers tijdig op de hoogte van de datum en tijd zodat ze de dag vrij kunnen houden en kunnen overleggen met het thuisfront. Zorg voor vervoer en voldoende te eten en drinken tijdens de dag. En tot slot: vergeet je medewerkers niet te betrekken bij het plannen van het uitje, daarmee verhoog je de teamspirit.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie