Tip 10: zo boost je jouw productiviteit
Tien korte tips voor de perfecte werkvloerboost

Tip 10: zo boost je jouw productiviteit

Redactie Baaz
Opzij, opzij, opzij. We hebben ongelofelijke haast. Zeker als ondernemer. Daarom tien korte tips om je productiviteit een boost te geven.

Boost je productiviteit

Ken je dat gevoel? Overvolle agenda, ellenlange to do-list en afspraken van hot naar her? En toch moet er nog een tandje bij om alle doelstellingen te halen? Geen nood. We geven je tien ultrakorte tips waardoor jouw productie een fikse boost krijgt. 

Tip 1

​Plan de belangrijkste afspraken direct in de ochtend. Plan je ze later op de dag, dan zakt je productiviteit in omdat je met je hoofd te veel bij de afspraken zit. 

Tip 2

​Verander de inrichting van je bureau zo nu en dan. Al verplaats je de pennenbak van links naar rechts. Dat kan je creativiteit net een extra zetje geven om tot wonderbaarlijke successen te komen. 

Tip 3

​Manage de potentiele afleidingen. Een belangrijk rapport schrijven, eerst alle email checken of de boekhouding eerst? Zet die telefoon gewoon even uit. Geeft niets. 

Tip 4

​Blijf niet de gehele dag achter die computer zitten. Sta regelmatig op en wandel wat. Je bloed gaat letterlijk vloeien, dat betekent energie. En energie leidt tot goede ideeën en inspiratie. 

Tip 5

​Notitieboekje? Veel te bescheiden. Zet een whiteboard naast je bureau met daarop de to do-list op extra groot formaat. Afstrepen was nog nooit zo lekker. 

Tip 6

​Wanneer je thuis of ergens anders werkt, gebruik zoveel mogelijk dezelfde spullen als die je op kantoor gebruikt. De laptop, notitieblok, pen of tablet. Luister zelfs naar dezelfde muziek als op je werk.

​Tip 7

​Fleur de kantoorruimte op. Weg met dat deprimerende grijs en wit. Hang kunst aan de muur, zet bloemen op het bureau en gooi een kleurig tapijt op de vloer. Een boost gegarandeerd.  

Tip 8

​Zoek een mentor die je wanneer dat nodig is constant bijstuurt, adviseert en je wijst op fouten. Je leert ervan en het motiveert om direct door te gaan op de juiste manier. 

Tip 9

​Zorg dat er een venster naar buiten in de buurt is. Zo soms naar een andere realiteit dan je computerscherm of collega's staren, werkt verfrissend. 

​Tip 10

Laat je collega's dan wel werknemers weten op welke momenten je even niet gestoord wilt worden. Dan kan jij even de taken doen die pas echt voorrang hebben.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie