TikTok als je persoonlijke reisbureau

TikTok als je persoonlijke reisbureau

Redactie Baaz

De zomer komt eraan, het vakantiegeld is gestort en dat betekent voor velen dan ook: het opdoen van reisideeën en boeken van vakanties. Volgens recent onderzoek gebruikt 40% van Gen Z TikTok al als zoekmachine voor reisinspiratie. Met meer dan 44 miljoen #travel posts wereldwijd, is TikTok het startpunt voor reisinspiratie. Daarom deelt TikTok Nederland, rechtstreeks vanuit het platform, de leukste TikTok Travel trends om alvast in de reisstemming te komen.

De meest TikTok- waardige bestemmingen

Vakantie gaat allang niet meer alleen om op het strand te liggen, maar ook over dingen doen en laten zien. #beautifuldestinations heeft op TikTok 948K posts en hiervan hebben we de top tien mooiste en populairste TikTok- bestemmingen op een rijtje gezet, zodat je je avonturen met de wereld kunt delen: 

 

De nieuwste travel trends

Solo travel

Voor degenen die graag alleen op avontuur gaan, is soloreizen dé trend van 2024. De cijfers liegen er niet om: #solotravel genereerde in de afgelopen 7 dagen 135.9M views en bijna 14K posts. Ontdek hoe je veilig en zelfverzekerd de wereld kunt verkennen, terwijl je nieuwe mensen ontmoet en onvergetelijke ervaringen opdoet.

 

'The Soft life' tijdens het reizen

Bij Soft travel draait alles om rustig reizen en doen waar jij behoefte aan hebt. Plan bijvoorbeeld niet je hele vakantie vol met activiteiten, maar kijk wat je dag brengt. Deze nieuwe trend is geïnspireerd door de bredere 'soft life' beweging die al eerder populair werd op TikTok. Door langere tijd op één plek te blijven en je onder te dompelen in lokale gebruiken (#slowtravel), creëer je authentieke en ontspannende vakantie-ervaringen die je mentale gezondheid ten goede komen.

 

Set jetting

Set jetting, een groeiende trend waarbij mensen doelbewust tijdens hun reis film- en serielocaties bezoeken. In het kader hiervan heeft TikTok populaire film- en seriebestemmingen op een rij gezet: 

 

 

Geen Dry January, maar probeer Dry Tripping 

Het nieuwe 'Dry Tripping' is in opkomst onder reizigers. Bij deze trend kiezen mensen ervoor om tijdens hun vakantie geen alcohol te drinken, zodat ze volledig kunnen genieten van hun reiservaring, en met een scherp bewustzijn nieuwe culturen kunnen ontdekken, terwijl ze ook nog eens detoxen. Een soort Dry January, maar dan op vakantie!

 

Travel hacks

Ga je voor het eerst met vriendinnen op vakantie of ben je een doorgewinterde solo traveler? Met #travelhack leer je altijd iets nieuws. Van een telefoonstandaard in het vliegtuig, een hack zodat je sieraden niet in de knoop raken, tot een anti-lek oplossing voor je shampoo - dit is handig. Wat first-hand tips:

 

  1. Maak je eigen vacuüm kledingzakken om ruimte te besparen in je koffer! Hoe? Met een plastic zak met ziplock en een rietje maak je het zo vacuüm. Snacken in het vliegtuig?
  2. Snacken in het vliegtuig? Maak je eigen snackle box. Vul de box met verschillende hartige en zoete snacks om van te genieten op je reis. 
  3. Zet je waterflesje voor je reis in de vriezer en neem hem dan mee door de douane. Dit is een goede manier, en legale manier om toch je eigen water mee te nemen in het vliegtuig.

 

Gig tripping

Volgens Skyscanner is Gig tripping de trend van 2024. Mensen reizen de wereld over voor hun favoriete artiesten, festivals en concerten. De culturele impact van Taylor Swift’s Era’s tour stimuleerde bijvoorbeeld al het toerisme op locaties waar de concerten werden gegeven. Volgens Expedia Group zou meer dan 40% van de ondervraagden reizen voor een concert als excuus om een nieuwe plek te bezoeken. 

Travel-fluencers om te volgen

  • KLM- steward Michael de Vos deelt niet alleen zijn KLM- avonturen, maar ook de leukste bestemmingen en hacks voor in het vliegtuig. 
  • Danila maakt content voor ‘goedkoper’ reizen. Met haar tips & tricks kom je de leukste en niet al te dure plekjes tegen. 
  • Voor aesthetic TikTok travel content moet je Kelsey volgen, zij filmt de mooiste plekjes.
  • Lourens zet de slimste travel dupes en tips & tricks voor je op een rijtje. 
  • Mocht je binnenkort naar Azië gaan, dan laat Carmen de leukste tips zien. 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie