Tikkie lanceert met ‘Groepie’ nieuwe functie voor verwerken groepsuitgaven

Tikkie lanceert met ‘Groepie’ nieuwe functie voor verwerken groepsuitgaven

Redactie Baaz

Betaalapp Tikkie - in 2016 gelanceerd om het betaalverkeer makkelijker te maken - voegt vandaag een nieuwe functie aan de app toe. Met ‘Groepie’ - een handige functionaliteit waarmee meerdere gebruikers groepsuitgaven kunnen bijhouden en verrekenen - maakt Tikkie groepsbetalingen een stuk eenvoudiger. Deze nieuwe toepassing werkt snel en simpel: in een handomdraai maak je in de Tikkie app een Groepie aan, waarin deelnemers hun kosten kunnen delen. Leden uitnodigen kan onder andere via WhatsApp. Het rekenwerk kun je vervolgens aan Tikkie overlaten, zodat je nooit meer gedoe over geld hebt en niet alles op de achterkant van een bierviltje hoeft uit te rekenen.

Tikkie, de betaalapp van ABN AMRO die sinds deze zomer meer dan acht miljoen gebruikers telt, is er nu óók voor groepsuitgaven. De app biedt uitkomst voor het verrekenen van gedeelde kosten na een gezellig avondje stappen met vrienden, een teamuitje of een uitbundig vrijgezellenfeest. “Tikkie wordt vaak gebruikt om de kosten te verrekenen die een persoon voorschiet. Met Groepie is het nu ook mogelijk om gezamenlijk kosten bij te houden en te verrekenen: een superhandige functionaliteit waaraan veel gebruikers behoefte hadden”, vertelt Rogier Brinker van Tikkie. “Dit blijkt ook uit eigen data van Tikkie. Steeds vaker verschijnen omschrijvingen van groepsuitgaven als ‘weekendje weg’, ‘babyshower’ of ‘huisboodschappen’. Die kosten kunnen vanaf nu handig in Groepie worden verrekend.”

Handig in elke situatie

Via Groepie kun je alle groepsuitgaven op de voet volgen en zien wie elkaar welk bedrag per saldo nog schuldig is. Deze functionaliteit is niet alleen handig voor eenmalige gebeurtenissen, maar ook voor lange termijn-uitgaven, zoals het bijhouden van uitgaven binnen een huishouden. Zo hoeven studenten niet langer hun hoofd te breken over het verrekenen van alle uitgaven tussen de huisgenoten in een studentenwoning. Dankzij de nieuwe functie in Tikkie kunnen geen misverstanden ontstaan en houden alle gebruikers altijd zicht op de uitgaven die worden ingevoerd in een Groepie. Zo kan iedereen bijdragen aan de pot en zijn kosten niet meer aanleiding tot kopzorgen.

8 miljoen actieve gebruikers; totaal 16 miljard aan Tikkies betaald

Brinker: “We verwachten dat Groepie veel gebruikt gaat worden. Zo hebben we met onze Tikkie app deze zomer het aantal van acht miljoen gebruikers bereikt. We zijn er trots op dat intussen half Nederland Tikkie toepast in het dagelijks leven. Sinds de start van Tikkie is een totaalbedrag van ruim 16 miljard euro bereikt. Nu voegen we een nieuwe, slimme toepassing toe aan de app, waarmee je in een groep gedeelde kosten eenvoudig kunt verrekenen, zonder dat je hiervoor extra middelen nodig hebt. Schakelen tussen verschillende apps of tools voor kostenverrekening is niet nodig; verrekenen gaat heel eenvoudig met een Tikkie. Wat een feestje is (of was), moet een feestje blijven.”

Kijk hier voor meer informatie over Groepie.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie