Tikkie en Butlaroo sluiten partnership om horeca contactloos bestellen én betalen via QR-code aan te bieden

Tikkie en Butlaroo sluiten partnership om horeca contactloos bestellen én betalen via QR-code aan te bieden

Redactie Baaz

Tijdsdruk en personeelstekort zijn al geruime tijd een probleem in de horeca. Betaalapp Tikkie en Butlaroo - marktleider op het gebied van QR-bestellen in de horeca - slaan de handen ineen om hier een oplossing voor te bieden. Zij gaan een partnership aan waarmee horecabedrijven toegang krijgen tot het meest uitgebreide QR-bestelplatform van Nederland in combinatie met het gemak en de snelheid van Tikkie. Hiermee bieden zij het beste van twee werelden: zo wordt supersnel en eenvoudig contactloos betalen en bestellen in de horeca nu veel gemakkelijker voor horecaondernemers en consumenten.

Gasten die op een terras of in een restaurant zonder tussenkomst van personeel willen bestellen of de rekening willen betalen, kunnen dit nu in een handomdraai regelen. Het enige wat zij hoeven te doen, is met een smartphone de QR-code op tafel te scannen en via een interactieve menukaart te bestellen en te betalen. Wachten op de rekening hoeft niet meer; gasten rekenen zelf af met Tikkie en kunnen desgewenst direct fooi geven. Ook kunnen zij de rekening eenvoudig splitten door tafelgenoten meteen een betaalverzoek te sturen. Met deze alles-in-één oplossing beschikken horecalocaties over een bestel- en betaalmethode, waarmee personeel meer tijd heeft om gasten te bedienen én zij tegelijkertijd de klantbeleving kunnen versterken.

Meer persoonlijke aandacht en een betere klantervaring

Met het partnership van Butlaroo en Tikkie beschikken horecalocaties over een goed functionerende en veilige digitale bestel- en betaalmethode, die vele extra’s ten opzichte van andere betaalmethodes biedt. Zo hebben horecaondernemers en hun personeel met het Butlaroo-dashboard direct inzage in bestellingen en betalingen. Ook kunnen zij de bestelomgeving zelf beheren, zoals QR-codes aanmaken en bestellocaties instellen. Eén van de restaurantketens die al succesvol gebruikmaakt van deze technologie is Vapiano. Om deze samenwerking te vieren, krijgen consumenten van woensdag 20 tot en met zondag 24 juli een gratis ijsje als zij te gast zijn bij Vapiano.

Contactloos bestellen- en betalen biedt oplossing voor personeelstekort

“Wij zijn harstikke blij dat wij door ons partnership met Butlaroo nu ook kunnen inspelen op de toenemende vraag naar snelle en contactloze bestelmogelijkheden met behulp van QR-oplossingen”, vertelt Moreno Kensmil, Head of Marketing van Tikkie. “Hierdoor hoeven gasten niet langer te wachten op de rekening en kunnen zij het personeel toch in één moeite een fooi geven tijdens het afrekenen. Zo ondersteunen we ook in de oplossing voor de hoge werkdruk in de horeca.” 

Daniël Duwaer, CEO van van Butlaroo, beaamt dit. “Doordat we onze krachten bundelen, kunnen we samen een slimme oplossing bieden die eenvoudig in het gebruik én betrouwbaar is. Tikkie en Butlaroo zijn merken met een uitstekende reputatie, zowel bij de consument als in de horeca. Voor de consument is naast gemak vertrouwen van groot belang als zij online betalingen doen. Tikkie heeft hierin in de afgelopen jaren een uitstekende staat van dienst opgebouwd. Tegelijkertijd hebben zowel horecabedrijven als hun klanten via Butlaroo toegang tot een uniek QR-platform, waarmee binnen een split second bestellingen kunnen worden geplaatst en betaald.”

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie