Tijdens een vergadering ergert zeker 80 procent zich aan smartphone-gebruik

Tijdens een vergadering ergert zeker 80 procent zich aan smartphone-gebruik

Redactie Baaz
Zeker tachtig procent ergert zich tijdens een vergadering als deelnemers hun mobieltje gebruiken. Dat blijkt uit onderzoek onder jonge consumenten (18-29 jaar), uitgevoerd door business intelligence specialist Qliktech.

Een opvallend verschil is dat ruim een derde van de ondervraagden (550 in totaal) het gebruik van een smartphone tijdens het autorijden acceptabel vindt, terwijl maar 20 procent dit vindt kunnen tijdens een vergadering. Ondanks het grote risico op een hoge boete en een levensgevaarlijk ongeluk schijnt het gebruiken van je smartphone tijdens het rijden toch meer geaccepteerd. Dit terwijl een mobile device tijdens een vergadering juist een handige gadget kan zijn om informatie snel op te zoeken.

De mate van acceptatie verschilt volgens het onderzoek ook tussen de geslachten. Zo vindt 31 procent van de mannen het acceptabel om in de bios je smartphone te gebruiken tegenover een magere 12 procent van de vrouwen. Op scholen of op het werk is het verschil nog groter. Hier vindt zelfs 84 procent van de mannen het gebruik van een smartphone door de beugel kunnen, terwijl maar 53 procent van de vrouwen zich kan vinden in deze situatie.

Het gebruik van mobile devices is dus in sommige situaties wel acceptabel voor mannen, maar niet voor vrouwen. Daarbij lijkt elke situatie zo zijn eigen oorzaak te hebben voor de reden waarom handelingen met de gadgets wel of niet getolereerd worden. Een bepaalde vorm van ethiek speelt hierin misschien wel een sleutelrol. Of dit werkelijk waar is moet in de toekomst nog worden onderzocht in een ander onderzoek.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie