Tijd besparen als ondernemer? Regel deze drie zaken!

Tijd besparen als ondernemer? Regel deze drie zaken!

Redactie Baaz

Soms moet je eerst dingen regelen om later tijd te gaan besparen. Als ondernemer is tijd je kostbaarste bezit waar je zorgvuldig mee om moet gaan. Het is dan ook belangrijk dit zo efficiënt mogelijk in te zetten. Er zijn dan ook een aantal zaken waarvan het slim is om ze goed te regelen of uit te besteden. Wanneer je dit eenmaal hebt gedaan zul je al snel merken dat het je zeeën van tijd oplevert. Welke drie zaken dat zijn? Hier op een rijtje! 

 

Steun en toeverlaat 

Als ondernemer is een goede secretaresse zeer belangrijk, zij kan je agenda beheren en afspraken inplannen. Maar er is ook een andere assistente die nog veel meer werk uit handen kan nemen. Dit is de zogenoemde executive assistant. Het grote verschil tussen deze twee is dat de executive assistent ook ínhoudelijk werk uit handen kan nemen. Van het analyseren van documenten tot het voorbereiden van vergaderingen. Dus zoek snel een goede executive assistent en je zult enorm veel tijd over houden.  

De boekhouding 

Iets wat maar weinig ondernemers een leuk karwei vinden is de boekhouding op orde brengen. Toch iets wat als ondernemer zeer belangrijk is, en waarvan het noodzakelijk is dat het wel goed gebeurt. Een goede boekhouder is goud waard, want die kan zichzelf gewoon terugverdienen. Investeren in een boekhouder van goede kwaliteit, die alle aftrekposten en voordeeltjes weet, is dan ook zeer slim.  

Goede infrastructuur 

Dit is een taak die eigenlijk aanhaakt op het vinden van een goede executive assistant. Want als je die eenmaal hebt gevonden, kun je haar of hem de opdracht geven dit te regelen. Een goede infrastructuur voor je bedrijf op gebied van IT kan je veel tijd schelen. Investeer in automatische en geïntegreerde systemen, en je zult zien dat veel dingen opeens vanzelf blijken te kunnen gaan. Soms kosten zaken even wat tijd om uit te zoeken op dit gebied, maar het kan je enorm veel tijd besparen. 

Kortom; het is een cliché, maar tijd is geld. Zeker als ondernemer. Het kan veel schelen wanneer je bepaalde zaken uit handen geeft of op een andere manier regelt. Ondernemers hebben namelijk vaak de neiging alles zelf te willen doen. Niet altijd een verkeerde eigenschap, maar wel één waar een gevaar op de loer ligt. Namelijk dat je daarmee ook te veel hooi op je vork neemt, en niet aan de echt belangrijke zaken toe komt. Dus huur ze in en je bent jezelf achteraf zeer dankbaar.  

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie